• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gloria Buzău este aproape retrogradată în Liga a treia, după ultima decizie luată de conducerea clubului. Din cauza lipsei banilor şi a jucătorilor, buzoienii au decis să nu se prezinte la meciul tur al meciului de baraj pentru rămânerea în liga secundă, din deplasare, cu Olimpia Satu Mare, anunţă prosport.ro.

Astfel, Gloria va pierde cu 3-0 la "masa verde" şi va fi nevoită să se impune în retur cu un scor mai mare, lucru greu de crezut din cauza situaţiei de la club. Meciul era programat marţi, 7 iunie, de la ora 18:00.

"Este adevărat. Nu ne prezentăm, pentru că nu avem nici jucători, avem doar copii şi nici bani. Am merge în zadar şi mai e şi o deplasare până la Satu Mare. E o situaţie dramatică. Echipa se desfiinţează.

Ion Viorel s-a luptat să salveze această echipă, dar nu s-a putut. Nu văd niciun viitor. Mai dispare o echipă de pe harta fotbalului din România”, a spus Romeo Bunică, antrenorul secund al Gloriei, pentru sursa citată.

Buzoienii au primit suspendări ce însumează 14 ani și șase luni și amenzi în valoare de 213 000 de euro. Pedepsele fără precedent au fost acordate pentru trucarea a zece partide din sezonul trecut al ligii secunde, pentru a obține bani din pariuri.

Altfel, Gloria Buzău a refuzat să joace meciul din penultima etapă a play-out-ului Seriei 1, cu CS Balotești, în semn de protest pentru sancțiunile-record primite din partea FRF.

Jucătorii au intrat pe teren cu tricouri cu mesajele ”Dreptate pentru Buzău” şi ”Noi nu facem blaturi”, după care au urcat în tribună, îmbrăcaţi în respectivele tricouri. Fotbaliștii au afişat şi câteva bannere împotriva FRF.