• Tenis, Thailanda: Simona Halep - Johanna Konta (sâmbătă, ora 13:00, Digi Sport 2) 
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Adrian Mititelu este din nou convins că FC Universitatea Craiova va reveni în fotbal începând din sezonul următor. Încrezător că decizia Curții de Apel îi va fi favorabilă, acesta a spus, la Digi Sport Special, că falimentul societății sale va fi anulat, iar echipa va putea fi înscrisă în Liga 2, începând din sezonul următor.

Urmează un nou termen. Mai mult ca sigur, sentința pe care o va da Curtea de Apel, printre altele, dispune repunerea în situația anterioară. Cu ajutorul acestei decizii, vom anula falimentul Universității Craiova. Este o procedură foarte rapidă, pentru că noi am invocat aceste fapte la momentul întocmirii planului de organizare.

Dacă decizia este asemănătoare cu cea de la fond, de condamnare și obligare la plată, vom anula falimentul Fotbal Club Universitatea Craiova. Dacă avem o decizie în penal, până la finalul lui mai, în proporție de 90-99%, ne vom putea înscrie anul viitor în Liga 2.

Decizia va fi definitivă, nu mai pot exista decât căi de atac extraordinară. Hotărârea va fi executorie”, a declarat Adrian Mititelu la Digi Sport Special.

În privința bugetului clubului său, patronul lui FC U Craiova se bazează pe faptul că prima instanță a decis că el trebuie să primească despăgubiri de 220 de milioane de euro:

Deocamdată există sechestru pe cinci imobile, pe sediul LPF, pe trei imobile ale lui Dumitru Dragomir și pe un imobil al lui Mircea Sandu. Dacă va există o condamnare și o obligare de plată, instanța va dispune și un sechestru. Pe noi nu ne interesează imobilele. Atât Federația, cât și Liga au și alte surse de venituri. Noi suntem conștienți că nu se pot obține astfel de sume. Noi vrem ca fotbalul să continue și noi să ne integrăm în el”, a mai zis Mititelu.

Acesta și-a continuat apoi războiul cu clubul care reprezintă Craiova în prima ligă, CS Universitatea, despre care a spus că va fi obligat, după hotărârea Curții de Apel, că va fi obligat să renunțe la culorile ”alb-albastre”:

CSU va fi nevoită, în conformitate cu legea și cu statutul FRF, va fi obligată să-și schimbe culorile. Amintiți-vă de cazul lui Poli Timișoara, de la TAS. Deja a început urmărirea penală în cazul înscrierii lui CSU. Ei au intrat abuziv în fotbal, noi continuăm tradiția”, a precizat Adrian Mititelu la Digi Sport Special.

În eventualitatea în care Curtea de Apel va lua o decizie defavorabilă lui, Mititelu este dispus să meargă până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului: ”Va trebui să merg mai departe. La CEDO... Să sperăm că nu vom ajunge acolo. Probatoriu din apel, este mult mai greu pentru inculpați. Toate probele sunt în defavoarea lor. Judecătorii au instrumentat probe care la fond nu au fost acceptate”.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT