• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE Marți, 11 octombrie, ora 18:20: Eşecul suferit de UTA Bătrâna Doamnă în faţa lui Juventus Bucureşti, 0-1 pe teren propriu, i-a fost fatal lui Roland Nagy. Tehnicianul de 45 de ani a fost demis, iar înlocuitorul său este chiar un fost coechipier de la Steaua. Laurenţiu Roşu îşi începe cariera de antrenor principal la Arad, acolo unde va fi ajutat de Cristian Todea şi de preparatorul fizic Francisco Ignacio Martinez.

Fostul secund de la Vaslui (2010), Petrolul (2012-2014) și Steaua (2014-2015) este la prima experiență ca principal și va încerca să promoveze în Liga 1 alături de gruparea arădeană. A fost prezentat oficial marți.

"E prima mea experiență ca antrenor principal. Voi face tot posibilul ca echipa să joace cât mai bine și să avem rezultate cât mai bune, iar obiectivul nostru rămâne același, de a promova în prima divizie. Acest public merită să aibă o echipă în prima divizie", a declarat Laurențiu Roșu.

"Sunt la un început de drum important, să nu uităm că UTA este a treia echipă, ca și palmares, din această țară, o vizibilitate foarte mare, cu suporteri care sunt și dornici, dar și știu fotbal", a spus și Decebal Grădinariu, directorul general de la UTA Bătrâna Doamnă.

UTA are trei eşecuri la rând, în campionat şi Cupa României, şi ocupă locul 8 în clasamentul Ligii secunde. Primul meci pentru Roşu ca antrenor al arădenilor va fi cel din deplasare cu Olimpia Satu Mare. Partida va fi ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, duminică, de la 11:30.

38 de meciuri și 5 goluri are Laurențiu Roșu ca fotbalist în echipa națională a României, pentru care a jucat din 1998 până în 2007.


Laurenţiu Roşu este noul antrenor al clubului de liga secundă UTA "Bătrâna Doamnă". Acesta a semnat un contract valabil până la finalul sezonului şi are ca obiectiv promovarea.

Având ambiţii mari la începutul acestui sezon, formaţia de Arad nu a avut un start prea bun. După 11 etape, echipa e abia pe locul 8 în clasament şi va avea mult de furcă pentru a-şi îndeplini obiectivul.

Conştienţi că e nevoie de un şoc la echipă, oficialii UTA-ei au decis să renunţe la Roland Nagy şi au găsit imediat şi înlocuitor. Conform site-ului oficial al grupării, Laurenţiu Roşu este alesul, el urmând a fi secondat de Francisco Ignacio Martinez Cabrera (care va avea ca principală atribuţie pregătirea fizică a echipei).

Un fotbalist excepţional, Roşu a făcut parte din "Generaţia de Aur", însă până acum nu a avut o carieră de antrenor aşa cum şi-ar fi dorit. El a debutat din noua ipostază la Vaslui, în 2010, ca secund al tehnicianului spaniol Juan Lopez Caro. Între 2012 și 2014 a activat la Petrolul Ploiești, parte din staff-urile lui Cosmin Contra și Răzvan Lucescu, iar în sezonul 2014-2015 a fost antrenor secund al lui Costel Gâlcă la Steaua București, campioană a României, şi câștigătoare a Cupei și a Supercupei în acel an. Acum, "Roşeaţă" se află în faţa primei provocări din carieră ca principal şi pare convins că poate reuşi.

El va conduce marţi dimineaţă antrenamentul UTA-ei, de la 10:30, pe arena "Motorul", pentru ca apoi să fie prezentat oficial într-o conferinţă de presă, începând cu ora 13:00.