• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)

  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

La doar 19 ani, Adi Petre este considerat o mare speranță a fotbalului românesc. Tânărul atacant al celor de la UTA are șanse mimime să mai continue la Arad și în sezonul viitor, în condițiile în care echipa nu a promovat în Liga 1, după barajul cu ACS Poli Timișoara.

"Un top al atacanților preferați din Europa? Păi e simplu. Eu, Ibrahimovic și Aguero", a surprins atacantul în noiembrie, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Dorit și de Gigi Becali la FCSB, Adi Petre a fost aproape de un transfer în Italia, la Genoa, însă arădenii au refuzat oferta de 450.000 de euro (plus 200.000 bonusuri), convinși că pot lua mai mulți bani în schimbul vârfului.

Deși jucătorul nu a mai convins în ultimele luni, iar UTA nu a promovat în Liga 1, Adi Petre este în continuare un jucător curtat, conform presei din Arad. Atacantul este dorit de Getafe, spaniolii intrând în cursa pentru semnătura atacantului după promovarea în La Liga.

Pentru Adi Petre ar fi și varianta Bologna, însă jucătorul este urmărit și de mai multe cluburi din Serie B. Fotbalistul impresariat de Cătălin Sărmășan ar avea și varianta unui transfer în Anglia, unde este dorit de Southampton, echipa care îl are în lot și pe Florin Gardoș.

"Adrian Petre a avut un sezon excelent, dar în ultima parte a campionatului a atras atenția și Albert Stahl pentru care s-au primit deja câteva oferte. Vedem dacă se va concretiza ceva, dar dacă unul pleacă, celălalt rămâne măcar încă un sezon", a spus un oficial al celor de la UTA, pentru Special Arad.

28 de goluri a marcat Adi Petre în sezonul trecut din Liga 2
19 ani are atacantul născut la Arad
500.000 de euro este cota atacantului, conform transfermarkt.de