• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dinu Gheorghe, președintele Rapidului, a salutat promovarea matematică a echipei din Giulești, care revine în Liga 1 după un sezon în eșalonul doi.

”Mai frumoasă așa promovarea decât altfel. Am avut un adversar extrem de motivat, o echipă bună, care, după niște înfrângeri usturătoare, au jucat foarte bine azi. La noi s-a acumulat puțin oboseala. Mai avem o etapă, la Bacău, apoi avem vreme să pregătim sezonul de anul viitor, din Liga 1”, a declarat Dinu Gheorghe la finalul meciului cu Academica Clinceni, câștigat cu 3-1 de vișinii.

Oficialul Rapidului le-a mulțumit și i-a felicitat pe Alexa și jucătorii săi pentru condițiile în care și-au dat sufletul pentru a obține promovarea. Totodată, Dinu ”Vamă” a declarat că speră ca patronul Valerii Moraru va decide să rămână la echipă, pentru că fără dânsul clubul n-ar mai fi existat.

„Noi am făcut tot ce trebuie să facem, nu am nicio emoție, cu privire la depunctare. Important e că ne-am făcut treaba pe teren, am bătut astăzi. Să vină banii la băieți! Această promovare aparține 99% jucătorilor și lui Dan Alexa, împreună cu staff-ul lui. Este meritul lor aproape în totalitate. Au fost condiții grele, chiar foarte grele la un moment dat. Sunt băieți de mare caracter, au dovedit că-și respectă meseria, respectă acești suporteri, mai ales că au fost condiții grele la Rapid în acest sezon. Nu-mi rămâne decât să le spun ”Chapeau bas!”.

În toamnă, dacă va fi omologat stadionul, vom juca în continuare aici, în Giulești. Vor fi schimbări de lot. Această echipă și-a făcut treaba, unii încheie contractele, unii vor continua, alții nu, vom aduce alții care să ne ajute să facem o figură frumoasă anul viitor. Avem obligația pentru lumea asta care iubește Rapidul și pentru cei care investesc bani să facem lucruri bune în Liga 1.

Nu este ușor pentru dânsul, dar eu sper ca domnul Moraru să rămână, pentru că fără dânsul Rapidul nu mai exista”, a încheiat Dinu Gheorghe.