• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Meciul de Liga a 2-a dintre Olimpia Satu Mare și Metalul Reșița a durat doar 3 minute, după ce fotbaliștii oaspeților au refuzat să joace, din cauza restanțelor financiare pe care le are clubul față de ei, dar și a tratamentului la care au fost supuși în etapa trecută, când au fost abandonați, după ce autocarul a rămas fără motorină.

CLICK AICI PENTRU REZULTATELE ȘI MARCATORII ETAPEI A 14-A DIN LIGA 2

"Fotbalişti 2015 = sclavi" scria pe banner-ul imens afișat de jucătorii Metalului la începutul meciului din etapa a 14-a a eșalonului secund, iar ideea este confirmată de Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN).

Conducătorul sindicatului a precizat că reșițenii au intenționat chiar să nu se prezinte la meciul de la Satu Mare.

"S-a ajuns la un protest de genul ăsta și în România. E un protest după modelul spaniol. S-a ajuns aici din cauza restanțelor salariale, din cauza tratamentului la care au fost supuși. Ei nu sunt plătiți de 9 luni. Federația ar putea să se gândească la un sistem de licențiere și pentru Liga 2 pentru a se evita aceste incidente și pentru ca jucătorii să fie plătiți.", a declarat Emilian Hulubei, la postul de radio Sport Total FM.

"Jucătorii de la Reșița ne-au sunat, ne-au contactat. Ei inițial nu au vrut să se prezinte deloc la meci. Probabil, patronul sau oficialii formației vor cere suspendarea jucătorilor care au făcut un gest disperat. Ei au ajuns într-un moment în care n-au mai permis să fie batjocoriți. Ei ne-au spus că o fac pentru intreagă Liga a 2-a.", a adăugat președintele AFAN.

"Așa cum am spus și în scrisoarea adresată președintelui Iohannis, jucătorii sunt sclavi. Dacă ești neplătit 90 de zile, poți să reziliezi unilateral contractul și să semnezi cu alt club. Dar, în cazul insolvenței, jucătorii sunt captivi acolo. Vom încerca să facem tot ce e posibil pentru a scoate jucătorii de acolo. E o formă modernă de sclavagism. O prevedere din legea insolvenței blochează memoriile depuse de jucători la comisii. Ele se judecă în instanțele civile, iar o decizie se poate lua după un an și jumătate.", a mai spus Emilian Hulubei.

Sursa foto: gazetanord-vest.ro