• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Rapid a promovat matematic în Liga 1, după 3-1 cu Academica Clinceni, la finalul săptămânii trecute, dar încă așteaptă deznodământul ”afacerii Obed”. ”Giuleștenii” îi plătiseră datoria fotbalistului nigeriano-englez, în sumă de 57.000 de euro, dar acesta trebuia să anunțe FIFA că datoria a fost stinsă până astăzi, 25 mai.

”Am trimis notificarea către FIFA. Clubul Rapid mi-a virat banii, dar mai sunt multe de spus în povestea asta”, a declarat Obed, în exclusivitate pentru Digi Sport, astăzi. În aceste condiții, forul mondial ar trebui să nu pună în aplicare sancțiunea de șase puncte acordată inițial echipei din Giulești.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a declarat că nu a primit încă de la forul mondial o confirmare a primirii mesajului lui Obed și că joi, 26 mai, ar trebui să se ia decizia finală în cazul depunctării Rapidului.

„Nu am primit încă hârtie de la FIFA, astăzi fiind ultima zi de decizie la nivel de FIFA. Mâine vom ști dacă Rapid va fi depunctat sau nu”, a spus aseară Burleanu, înaintea meciului amical România-RD Congo 1-1, din Italia, de la Como.

57.000 de euro i-a plătit conducerea alb-vișiniilor mijlocașului englez, care a dat în judecată la FIFA clubul patronat de Valerii Moraru și a câștigat. Săptămâna trecută, forul mondial a trimis Federaţiei Române de Fotbal o somaţie în care a cerut penalizarea cu 6 puncte a grupării giuleştene. Comitetul Executiv al FRF nu a ratificat decizia FIFA de a depuncta Rapidul.

Clubul a prezentat o înțelegere semnată cu fotbalistul, iar FRF a decis să poarte cu FIFA o corespondență care să lămurească situația. Rapid a primit un răgaz de 48 de ore pentru a prezenta înțelegerea cu fotbalistul, în același timp urmând să fie trimis actul și la FIFA. FRF a solicitat forului mondial o poziție definitivă, iar dacă pedeapsa va rămâne, giuleștenii vor pierde 6 puncte.

Forul condus Gianni Infantino a trimis luni, către Federaţia Română de Fotbal, către jucătorul Rhema Obed şi către clubul Rapid o adresă legată de litigiul în care anterior a decis depunctarea giuleştenilor. În documentul venit la începutul săptămânii, FRF este anunţată că a dat termen 25 mai, dată până la care jucătorul trebuie să anunţe dacă a primit banii sau a ajuns la o altă înţelegere cu Rapid.