• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Echipa Şoimii Pâncota, aflată pe ultimul loc al clasamentului Ligii a doua, are începând de miercuri antrenori italieni. Schimbarea vine după ce în primele 5 etape, formația a încasat nu mai puțin de 56 de goluri, având cea mai slabă defensivă din toate ligile Europei.

Echipa va fi condusă de tandemul Giancarlo Oddi - Fausto Salfa care a ajuns marţi la Arad, iar începând de miercuri s-a apucat de treabă în încercarea de a salva de la retrogradare echipa din Podgoria Aradului, preluată din această vară de oamenii de afaceri italieni Angelo Massone şi Salvatore Micari.

Giancarlo Oddi, în vârstă de 68 de ani, şi-a legat marea parte a carierei sale de clubul Lazio Roma, unde a activat atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

Încă de la primul antrenament, cei doi au început să le împărtăşească noilor elevi din ideile lor tactice şi să îi evalueze, încercând să contureze o formulă de echipă cu care să abordeze sâmbătă derb-yul judeţean pe care îl va disputa în compania echipei UTA Bătrâna Doamnă Arad.

Noul antrenor al ''Şoimilor'', Giancarlo Oddi, a declarat presei că a venit la o echipă necunoscută dar, împreună cu Fausto Salfa, doreşte să facă treabă şi mai ales să readucă echipa pe linia de plutire, având în vedere situaţia dezastruoasă din clasament.

În paralel, conducerea executivă a echipei lucrează la întărirea ''din mers'' a lotului. După ce luni a sosit la echipă Baba Ndaw Seck, un senegalez de 20 de ani, ultima dată la Brescia, marţi seară a ajuns şi un atacant din Hoduras. Pe de altă parte însă, cei de la Şoimii Pâncota speră să-i poată legitima, până la urmă, pe Taider şi pe Dorinel Popa, care se antrenează cu echipa.

Privitor la partida de sâmbătă, cea cu UTA Bătrâna Doamnă, directorul sportiv al Şoimilor Pâncota, Dorin Micşa, a afirmat că, deşi este conştient că UTA are prima şansă, ''fotbalul e fotbal şi cartea trebuie jucată până la capăt'', motiv pentru care îşi vor apăra şansele, oricât de mici ar fi ele.

AGERPRES