• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Suporterii Petrolului nu renunţă la ideea de a avea echipă în sezonul viitor, în ciuda deciziei lui Valeriu Răchită, de miercuri, de a renunţa la implicarea în construirea noii echipe a Ploieştiului.

Uniunea Suporterilor Petrolişti a anunţat că se va ocupa de înscrierea noului Petrolul în liga a patra şi de încercarea de găsire de sponsori pentru noua societate, care va lua fiinţă după ce vechiul club, patronat de Daniel Capră, a falimentat în această vară, după retrogradarea în liga secundă.

Fanii "găzarilor" intenţionează să preia o societate deja afiliată la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova, Petrosport, care n-a activat însă niciodată la vreun nivel, şi să îi schimbe numele în Petrolul. Asta după ce vor primi mărcile, sigla şi palmaresul Petrolului de la Primăria Ploieşti, unde însemnele au revenit oficial vineri, după falimentul vechiului club.

COMUNICATUL SUPORTERILOR PETROLIŞTI

1. Uniunea Suporterilor Petrolişti va face în cel mai scurt timp demersurile necesare în vederea afilierii la AJF Prahova şi înscrierii în Liga A Prahova (liga a patra), chiar din sezonul 2016-2017, sub certificatul de identitate sportivă al AS Petrosport (care îşi va schimba denumirea în AS Uniunea Suporterilor Petrolişti), a ceea ce ne dorim să devină echipa de fotbal Petrolul Ploieşti.
2. Având în spate legitimitatea oferită de miile de suporteri ai "găzarilor" vom sprijini AS Petrosport (care îşi va schimba denumirea în AS Uniunea Suporterilor Petrolişti), după înscrierea în Liga A Prahova, în vederea obţinerii de la Primăria Municipiului Ploieşti a dreptului de folosinţă a mărcilor FC Petrolul. În acest sens cerem sprijinul şi implicarea atât a Primarului Municipiului Ploieşti, cât şi a Consiliului Local.
3. În paralel cu demersul înscrierii sportive, am demarat discuţii cu mai mulţi potenţiali investitori, o parte dintre aceştia confirmându-ne deja o susţinere financiară în jurul a aproximativ 50 000 de euro.
4. Lucrăm la un proiect de management financiar şi sportiv, care va fi prezentat public imediat ce va fi definitivat.
5. Invităm alături de noi întreaga suflare petrolistă, atât suporteri anonimi, cât şi glorii petroliste, nume precum Mircea Dridea, Octavian Grigore, Vivi Răchită, Cristi Vlad şi lista poate continua cu multe alte nume, făuritori ai istoriei şi gloriei Petrolului.

4 titluri și trei Cupe ale României are în palmares Petrolul Ploiești

1924 este anul înființării clubului falimentat în această vară, sub numele de Juventus București. Din 1952, echipa s-a mutat la Ploiești