• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Rapid şi-a asigurat promovarea matematică, după victoria cu 3-1 cu Academica Clinceni, dar clubul giuleştean nu are siguranţa că va lua startul în Liga 1 din sezonul viitor. Chiar dacă clubul din Grant şi-a plătit datoria faţă de Rhema Obed, Florin Prunea, membru al Comitetului Executiv al FRF, a anunţat că decizia FIFA de depunctare trebuie aplicată.

"E o decizie FIFA şi trebuie pusă în aplicare. Regret şi îmi pare rău. Pe teren trebuie să se hotărască totul. Jucătorii Rapidului merită cu prisosinţă să joace în Liga 1. Sper că se va întâmpla aşa, dar sunt nişte reguli care trebuie respectate.

E bine că s-a găsit această portiţă de a discuta, dar e greu de crezut că FIFA îşi va întoarce o decizie luată în baza regulamentului propriu", a explicat Prunea, la finalul meciului de la Craiova.

57.000 de euro i-a plătit conducerea alb-vișiniilor mijlocașului englez, care a dat în judecată la FIFA clubul patronat de Valerii Moraru și a câștigat. Săptămâna trecută, forul mondial a trimis Federaţiei Române de Fotbal o somaţie în care a cerut penalizarea cu 6 puncte a grupării giuleştene.

Comitetul Executiv al FRF nu a ratificat decizia FIFA de a depuncta Rapidul. Clubul a prezentat luni o înțelegere semnată cu fotbalistul, iar FRF a decis să poarte cu FIFA o corespondență care să lămurească situația.

Rapid a primit un răgaz de 48 de ore pentru a prezenta înțelegerea cu fotbalistul, în același timp urmând să fie trimis actul și la FIFA. FRF va solicita forului mondial o poziție definitivă, iar dacă pedeapsa va rămâne, giuleștenii vor pierde 6 puncte.

"Am făcut dovada plății, nu știu ce se poate întâmpla. După atâtea surprize, nu ne miră nimic. Vedeți, toată lumea cere bani. Banii azi se fac greu, îi așteptăm lângă noi pe rapidiștii care au potențial financiar. Mereu am fost încrezător și până la urmă cred că vor veni. De unul singur e foarte greu să ții o echipă. Totdeauna am căutat și alți investitori, mereu am așteptat. Suntem deschiși și sper că până la urmă se vor hotărî", a comentat duminică, Valerii Moraru.