• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Stadionul "Francisc Neuman" din Arad se va transforma în curând într-o mică bijuterie. Arena, care este deja în reconstrucţie, va beneficia de o cofinanţare de 2.5 milioane de euro din partea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), un director din cadrul companiei fiind joi la Arad pentru parafarea parteneriatului.

Informaţia a fost confirmată de Primăria Municipiului Arad, după ce viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibart, a vizitat şantierul stadionului împreună cu Adrian Cefalan, director în cadrul Companiei Naţionale de Investiţii, pentru a prezenta stadiul lucrărilor.

"Dorinţa ar fi ca CNI să finanţeze unele lucrări la stadion, alături de lucrările şi bugetul pe care Primăria Aradului le-a pus la dispoziţie în ultimii ani. S-au stabilit documentele necesare în vederea promovării obiectivului de investiţii în lista-sinteză a CNI, respectiv pentru finanţarea cu aproximativ 2.5 milioane de euro a lucrărilor. Cred că Aradul merită să primească bani guvernamentali pentru că şi arădenii contribuie la bugetul central zi de zi", a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, pentru Mediafax.

Banii de la CNI se vor adăuga la bugetul pe care Primăria Municipiului Arad l-a alocat deja pentru stadion. Stadionul "Francisc Neuman" este în reconstrucţie si ar trebui sa fie gata prin toamna 2017 sau primăvara 2018.

Lucrările pentru construirea noului Stadion Municipal "Francisc Neuman" UTA sunt în valoare de 32.733.275 lei, cu TVA, din bugetul primăriei. Executant este compania Tehnodomus SA, care are termen pentru finalizare mijlocul anului 2018, iar autorităţile speră ca FRF să îşi dea acordul pentru partide oficiale pe noua arenă UTA "Francis Neuman" încă din toamna anului 2017.

Noul stadion "Francisc Neumann" va avea 12.700 de locuri, toate acoperite, restaurant, hotel şi muzeu, şi se va ridica la categoria întâia de acreditare a FRF şi pentru categoria a doua în structura de acreditare UEFA. UTA a fost creată pe 18 aprilie 1945 de către baronul Francisc Neuman, considerat unul dintre cei mai de succes industriaşi arădeni, care deţinea, printre altele şi Întreprinderea de Textile Arad, în apropierea căreia se află stadionul.

Un alt obiectiv vizitat de reprezentanţii Primăriei şi ai CNI a fost şantierul noului bazin de polo din cartierul Subcetate, unde s-a analizat stadiul lucrărilor executate până în prezent, apreciindu-se că investiţia este în grafic, urmând sa fie predată în cursul anului viitor. Bazinul este realizat de către CNI.

Stadiul lucrărilor, în urmă cu o lună