Liga 2 se vede la Digi Sport/ foto: frf.ro
Video Liga 2 | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Remiză în primul meci din play-off-ul Ligii 2
Screenshot 2024-03-27 at 22.55.24
Comunicat dur al CSA Steaua! ”Nu puteți nega realitatea. Să ia măsuri cât se poate de rapid”
Fulham v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Craven Cottage, London, UK - 16 Mar 2024
Lovitură pentru Drăgușin! Anunțul lui Postecoglou
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

VIDEO Rapid n-are licență și Emil Dică face apel la șefi: "Lăsați Rapidul în pace!"

18.05.2014, 02:29

Situația de la Rapid pare să fi ajuns într-un punct mort, după ce clubului giuleștean i-a fost refuzată licența de Liga 1 și la apel, iar singura speranță a alb-vișiniilor rămâne un verdict favorabil de la TAS (DETALII).

vali negru rapid pancu
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Neplătiți de multă vreme, jucătorii din Grant și-au făcut fanii fericiți, jucând excelent în ultima vreme și asigurând, în mare parte, promovarea pe linie sportivă. Dacă Rapid va juca sau nu în Liga 1, asta va stabili Tribunalul de la Lausanne, dar atmosfera din vestiar este înfierbântată de pasivitatea actualilor patroni, pe care mijlocașul Emil Dică, i-a criticat dur la emisiunea Digi Sport Special:

"Sper să ne câștigăm la TAS dreptul de a juca în Liga 1. Tot ce îi rog în ultimul ceas pe acești patroni este să cedeze acțiunile. Să lase Rapidul în pace, că este o pălărie prea mare pentru ei! Nu sunt potenți financiar, nu au puterea necesară. Termenul de "patron" este o poreclă pentru ei. Noi vom juca până la capăt!".

Accidentat în victoria contra Clinceniului (DETALII), Emil Dică (31 de ani) a fost diagnosticat cu entorsă și are șanse minime să evolueze etapa viitoare, contra Bacăului. Partida are loc joi, de la ora 18:00. Pentru a promova matematic, Rapid mai are nevoie de cel puțin șase puncte în ultimele patru etape, cu SC Bacău, ACS Berceni, CSMS Iași și Unirea Slobozia.

Rapid a jucat degeaba de trei ori pentru dreptul de a evolua în prima ligă


"Mister ne-a zis (n.r. despre decizia de la Apel), vă dați seama, e frustrant pentru noi. E al doilea sezon în care practic ni se ia dreptul de a juca în prima ligă. Anul trecut am terminat pe locul 8, acum suntem pe locul 2, la 5 puncte de locul 3. Anul trecut ne-am câștigat de două ori dreptul de a juca în Liga 1. Din păcate, am fost obligați să jucăm în liga a doua. Acum, din câte am aflat, vom juca și sezonul viitor în liga a doua.

Singurii care au fost alături de noi au fost suporterii, dar cred că principalii vinovați sunt cei care practic sunt patronii echipei. Pentru mine, Rapid nu are patroni în momentul de față, de când echipa a fost preluată de la domnul George Copos, Rapid a rămas fără patroni. Sunt doi oameni care nu au investit absolut nimic în acest club, au venit să-și facă reclamă pe spatele Rapidului. Domnii patroni, dacă pot să le spun așa, doar și-au făcut reclamă pe spatele Rapidului. În rest, absolut nimic, credeți-mă", a mai declarat Emil Dică, fost component al echipei care a jucat sferturile Cupei UEFA în 2006.

La scurt timp după intervenția telefonică a experimentatului Dică - unul dintre favoriții tribunei, Nicolae Cristescu a intrat ÎN DIRECT la Digi Sport Special, pentru a lămuri într-o oarecare măsură situația existentă la Rapid. Singurul lucru cert avansat de actualul șef: Rapid va merge la TAS pentru a obține dreptul de a juca în Liga 1.

Cristescu a început prin a-și exprima regretul față de situația iscată: "Eu nu am vrut niciodată să fiu acționar. Mi-am dorit doar să fiu alături de Rapid și a fost singurul motiv pentru care am preluat Rapidul. Anul trecut, în luna mai-iunie, când am preluat Rapidul, echipa era la două zile de desființare, pentru că George Copos ar fi băgat clubul în faliment și practic Rapid nu mai exista. Noi am plecat la drum cu 5-6 oameni de afaceri care și-au manifestat dorința de veni alături de noi. Ne-am făcut un buget rezonabil pentru liga a doua, iar atunci când am semnat ne-am trezit singuri. Apoi a venit acea bombă cu posibilitatea de a rămâne în prima ligă în urma unui baraj inventat de Federație. L-am jucat, l-am câștigat", rememorează acesta.

Rapid așteaptă banii pe transferul lui Alex Ioniță II

Nicolae Cristescu spune că echipa are deja pregătit bugetul pentru Liga 1, bazându-se nu numai pe drepturile de televizare. "Bineînțeles că mergem la TAS, nu se pune problema! În afară de cei 850.000 de euro pe care i-am fi luat la promovare, Rapid mai avea de luat 350.000 din transferul lui Ioniță, pe care nu i-am luat nici până azi. Mai sunt 700.000 de euro care trebuie luați de la firmele lui George Copos (DETALII), deci era un buget planificat de peste 1,6 milioane de euro. Vineri am fost la apel și ni s-a prezentat exact situația. Nu e deloc dezastruoasă în comparație cu alte cluburi mult mai bine cotate decât noi. Toate datoriile Rapidului, inclusiv salariile jucătorilor, nu sunt foarte mari. Din banii pe transferul lui Ioniță la Astra ar fi trebuit să primim 350.000 de euro până în luna ianuarie. Salariile lunare la club sunt de 80-90.000 de euro, adică suma ar fi acoperit salariile pe 3 luni. Eu niciodată n-am susținut că Adrian Zamfir și cu mine vrem să ținem clubul singuri!", a adăugat afaceristul care colaborează cu Adrian Zamfir.

Falimentul amenință clubul din Giulești

În cele din urmă, Cristescu a răspuns la apelul lui Emil Dică și spune că s-ar da la o parte oricând, în fața unui investitor capabil să pompeze bani în echipă. Singura problemă existentă este aceea că nimeni nu se înghesuie să salveze clubul alb-vișiniu de la dezastru. Dacă datoriile către terți nu vor fi achitate integral în următorii doi ani, creditorii înscriși la masa credală pot acționa automat clubul în instanță, fapt ce ar atrage de la sine falimentul echipei. Fără banii și sponsorizările obținute din Liga 1, soarta clubului nu arată bine.

"Noi am fost de acord să cedăm acele acțiuni gratis. Ca și cheltuieli, la echipă nu sunt doar salariile. Băieții sunt de apreciat, dar în afară de salarii sunt multe cheltuieli, cantonament,  medicamentele, alimentația, stadion de plătit...Noi am plătit niște restanțe salariale de 8-9 luni. Era imposibil să ajungem la zi! Eu și Zamfir renunțăm la toți banii care sunt de luat, dar vedeți și dumneavoastră, toți au spus că trebuie să trecem de insolvență. A trecut, vedeți că nu a venit nimeni! Nu avem nicio vină că nu s-a găsit un investitor, noi am fost de acord să cedăm acele acțiuni gratis. Am preluat Rapidul din inconștiență, din nebunie! Regret fantastic de mult ce s-a întâmplat. În urmă cu o săptămână, cei de la Federație spuneau că avem șanse mari să luăm licența!", a mai declarat Cristescu la emisiunea lui Vali Moraru.

La ultimele meciuri de pe teren propriu jucate de Rapid, fanii şi-au manifestat zgomotos antipatia faţă de actualii conducătorii, cărora li s-a transmis să părăsească clubul de fotbal din Giuleşti.

3% este pragul societăților comerciale intrate în insolvență care au şi evitat falimentul în România, de când există Legea Insolvenței. Nu există un club de fotbal în țară care să fi trecut prin acest proces cu succes;

FOTO Imagini de la partida Rapid - FC Clinceni 2-1

Galerie Foto

Sursa foto: Vlad Pahonţu

Etichete: emil dica , rapid licenta , licenta rapid , rapid cristescu , nicolae cristescu , dica rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Fulham v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Craven Cottage, London, UK - 16 Mar 2024
Lovitură pentru Drăgușin! Anunțul lui Postecoglou

Ce spun englezii despre transferul lui Denis Drăguș în Premier League, după ce Standard i-a fixat prețul
draguss
Exclusiv Anghel Iordănescu a dat verdictul! Cine câștigă titlul în SuperLigă: ”Au jucători de valoare”
Universitatea Craiova, gata să dea lovitura! Mihai Rotaru vrea un internațional român
FOTBAL:MOLDOVA-ROMANIA, AMICAL (20.11.2022)
Citește și
Exclusiv A fost căpitan la Steaua, iar acum se teme de umilințe: ”Mai bine rămâne în Liga 2”
FOTBAL: CSA STEAUA - ACS VIITORUL PANDURII TARGU JIU, LIGA 2 CASA PARIURILOR (05.03.2024)
Stadion de 18.000.000 € pentru o echipă fără drept de promovare: ”În 3 ani ar putea fi gata”
Suporterii din Reșița, la meciul cu Petrolul / Foto: Captură Digi Sport
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Video Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Remiză spectaculoasă la debutul în play-off-ul din Liga 2
FOTBAL:GLORIA BUZAU-CORVINUL HUNEDOARA, LIGA 2 CASA PARIURILOR (1.03.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură