• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Rapid - Academica Clinceni 3-1. Finanțatorul rapidist Valerii Moraru va rămâne în conducerea clubului giuleștean și după promovare, dar încă mai așteaptă și alți oameni de afaceri în acționariat, odată cu revenirea în Liga 1.

Moraru a spus că promovarea obținută cu o etapă înainte de finalul campionatului în eșalonul secund îi dă speranțe în acest sens. De asemenea, a precizat că alb-vișiniii au făcut dovada plății datoriei financiare către englezul Rhema Obed, din cauza căreia clubul a fost la un pas de o depunctare care le-ar fi îngreunat serios munca pentru promovare. Cu toate acestea, păstrează o doză de pesimism, spunând că nu l-ar mai mira nimic, după câte surprize au apărut pe parcurs, de când a preluat echipa.

Omul de afaceri moldovean le-a transmis încă o dată fanilor că nu a venit la Rapid pentru a se îmbogăți sau a-și face imagine, ci pentru a ajuta clubul din inimă și a pune umărul serios la ieșirea din insolvență, cu scopul de a salva un brand românesc de renume.

"Pe lângă toate problemele financiare existente, s-au adăugat cele din trecut și asta ne-a dat totul peste cap, dar toată lumea a fost înțelegătoare. E important că am promovat și sper să avem un an bun. Este cel mai bun moment de când sunt în fotbal, după multe, multe emoții. Îi felicit pe băieți pentru victorie, felicit staff-ul tehnic, toți angajații. Sper ca la anul să fim împreună, să avem un an bun", a declarat Valerii Moraru, la finalul meciului Rapid - Academica Clinceni 3-1.

"Am făcut dovada plății, nu știu ce se poate întâmpla. După atâtea surprize, nu ne miră nimic. Vedeți, toată lumea cere bani. Banii azi se fac greu, îi așteptăm lângă noi pe rapidiștii care au potențial financiar. Mereu am fost încrezător și până la urmă cred că vor veni. De unul singur e foarte greu să ții o echipă. Totdeauna am căutat și alți investitori, mereu am așteptat. Suntem deschiși și sper că până la urmă se vor hotărî", a mai spus omul de afaceri.

Întrebat dacă el va rămâne la Rapid, Valerii Moraru a răspuns: "Asta e unica variantă, să continuăm. Sper încă o dată că adevărații rapidiști au înțeles că nu am venit aici cum au venit alți administratori, numai cu gândul de a se îmbogăți și de a-și face nume. Am venit să ajut Rapidul din inimă și dacă ne reușește să scoatem din insolvență am salvat un brand mare românesc, care merită să fie salvat".