• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (ACUM, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Continuă cursa pentru transferul lui Kylian Mbappe, tânărul pe urmele căruia se află Real Madrid, PSG sau Manchester City. AS Monaco a ridicat ștacheta, însă, iar acum cere o sumă exorbitantă în schimbul francezului: 190 de milioane de euro.

În această vară, Monaco a primit deja 98 de milioane de euro pentru 3 transferuri - Bernardo Silva (la Manchester City pentru 50 de milioane de euro), Bakayoko (la Chelsea pentru 40 de milioane de euro)și Germain (la marseille pentru 8 milioane de euro).

"Am auzit că îi vor pe Mbappe, Mendy, Lemar, Fabinho... Dar mai trebuie să și rămână cineva, iar Mbappe aduce un bonus important echipei", a spus Leonardo Jardim, zilele trecute, potrivit Marca. Dacă nu-l vor păstra pentru avantajele invocate de antrenor, monegascii vor măcar să obțină un profit imens de pe urma unei mutări.

Sursa citată notează că șefii de la Manchester City ar fi crescut suma pe care sunt gata să o plătească, care acum este cuprinsă între 140 și 150 de milioane de euro, dar nici pentru atât nu ar fi dispuși campionii Franței să se despartă de noul star al fotbalului european.

L'Equipe a precizat, zilele trecute, că Josep Guardiola a avut deja o întâlnire cu Mbappe, căruia i-ar fi garantat saltul în carieră.

Nici Real Madrid nu a renunțat la ideea de a-l transforma pe francez în cel mai scump jucător din toate timpurile. Campioana Spaniei și a Europei încă nu a transferat un nume mare după performanțele de răsunet din sezonul precedent, iar toată lumea așteaptă ca președintele Florentino Perez să pregătească marea lovitură.

În aceste condiții, Monaco i-a stabilit un preț imens lui Mbappe: 190 de milioane de euro. Secretul din spatele acestei sume a fost dezvăluit de spaniolii de la Marca: valorează cât vechea clauză de reziliere din contractul lui Neymar, dinainte ca brazilianul să semneze prelungirea cu Barcelona, în octombrie 2016. În vara trecută, granzii Real Madrid, Manchester City și PSG ar fi fost gata să achite acea sumă pentru a-l lua pe Neymar de pe Camp Nou, dar în cele din urmă sud-americanul a rămas și ar putea pleca abia acum.