• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Atacantul togolez Emmanuel Adebayor a afirmat că nu a fumat şi nu a consumat alcool la o întâlnire pe care a avut-o cu tehnicianul echipei Olympique Lyon, Bruno Genesio, el menţionând că jurnalistul francez care a scris articolul preluat apoi de presa internaţională pregăteşte o declaraţie prin care îşi va cere scuze, informează skysports.com.

Adebayor a precizat că jurnalistul a intenţionat ca articolul despre fotbalist să fie o glumă.

"De obicei nu comentez cu privire la negocierile pentru transferuri sau la speculaţii, dar de această dată anumite lucruri trebuie clarificate. Lyon a vrut să mă achiziţioneze şi s-a oferit să plătească pentru un avion privat care să mă aducă din Togo la Lyon, astfel încât să semnez contractul înaintea meciului lor cu Marseille. Ne-am înţeles în privinţa tuturor termenilor şi urma să ajung acolo ca să fac vizita medicală şi să semnez. Din păcate nu am reuşit să fac deplasarea la timp pentru a fi legitimat înaintea meciului, iar cei de la Lyon au luat alt atacant. Totuşi m-au întrebat dacă pot să vin ca să vorbesc cu antrenorul şi cu directorul sportiv pentru a vedea dacă aş putea şi eu să semnez", a explicat fotbalistul togolez.

Emmanuel Adebayor a menţionat că a avut o întâlnire prietenească la Lyon cu Genesio. "Dar antrenorul a considerat că nu este corect pentru dezvoltarea tinerilor jucători ca gruparea să ne achiziţioneze pe amândoi şi eu am simţit că nu aş avea ocazia să joc cât mi-aş fi dorit. Pentru a se evita orice alte speculaţii, precizez că am băut doar apă la această întâlnire şi nu am cerut whisky şi nici nu am fumat. Această informaţie a apărut într-un ziar francez şi este ridicolă. Declaraţiile au fost retrase şi jurnalistul pregăteşte o declaraţie prin care îşi cere scuze", a adăugat el.

The Sun a scris, joi, că tehnicianul echipei Olympique Lyon, Bruno Genesio, a declarat că atacantul togolez Emmanuel Adebayor, liber de contract de la sfârşitul sezonului trecut, a fumat şi a consumat alcool în timpul unei întâlniri cu el pentru discutarea unui eventual contract.

"Aveam un loc în echipă pentru Manu, astfel că am stabilit o întâlnire cu el la Lyon, ca să bem o cafea împreună şi să discutăm. Însă, spre surprinderea mea, când a venit a cerut un shot de whisky în cafea. În plus, avea o ţigară în gură. Astfel că discuţia a început prost. Eram pregătit să îl ascult, pentru că era vorba de un tip care a jucat pentru Arsenal, Manchester City şi Real Madrid. Dar ce a urmat mi-a confirmat impresia iniţială că nu este loc pentru el la clubul nostru", ar fi spus Genesio, conform jurnalului englez.

Emmanuel Adebayor, în vârstă de 32 de ani, a fost legitimat ultima dată laCrystal Palace, în perioada ianuarie - iunie 2016. Anterior, el a jucat la Metz (2001-2003), AS Monaco (2003-2006), Arsenal Londra (2006-2009), Manchester City (2009-2012, perioadă în care a fost împrumutat de două ori, în 2011 la Real Madrid şi în 2011-2012 la Tottenham Hotspur) şi Tottenham (2012-2015).

news.ro