• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Unai Emery i-a transmis președintelui clubului Nasser Al-Khelaifi că dacă vrea să continue să colaboreze atunci va trebui să îl asculte pe viitor și să se consulte cu el înaintea marilor decizii.

Antrenorul echipei Paris Saint-Germain, Unai Emery, spune că acum are putere de decizie mult mai mare, asta după ce a amenințat conducerea clubului că va pleca sezonul trecut. Nasser Al-Khelaifi a decis să îl aducă pe Enrique Antero, în calitate de director sportiv, după ce a fost nemulțumit de activitatea lui Patrick Kluivert.

I-am transmis președintelui Nasser Al-Khelaifi că dacă vrea să continuăm împreună atunci el trebuie să mă asculte și să facă schimbările așa cum îi spun eu prin vocea directorului sportiv”, a spus Emery. ”Președintele a decis să îl schimbe pe Kluivert cu Antero și cu noul director sportiv am o colaborare mai bună”, a mai adăugat tehnicianul.

Antero este considerat una dintre figurile cheie ale transferului lui Neymar de la Barcelona, în schimbul a 222 de milioane de euro. Emery a clarificat încă de atunci că intenționa să se implice la departamentul sportiv, dar nu să îndeplinească atribuțiile pe care le avea directorul sportiv. Tehnicianul spune că atunci când a ajuns la PSG, în 2016, a privit liniștit cum ceilalți din conducere luau decizii, dar că acest lucru nu mai acum valabil. ”Când am venit am spus că este în regulă, deoarece nu cunoșteam echipa atât de bine și am preferat să merg pe mâna lor”, a spus Emery.

Tehnicianul crede de asemenea că echipei sale în lipsește totuși ceva când vine vorba de marile meciuri din Champions League. ”PSG este o echipă care, de obicei, câștigă, dar căreia îi lipsesc lucruri mici în momente importante și este ceva la care trebuie să lucrăm cu jucătorii cu experiență”. ”În ultimii ani, Barcelona și Real Madrid au câștigat Liga Campionilor, dar acest lucru nu era însă valabil în urmă cu 10 sau 15 ani. Paris Saint Germain se află în aceeași situație în care Real Madrid și Barcelona se aflau în urmă cu 15 ani”.