• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)

  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Laurent Blanc este la un pas să-și prelungească înțelegerea cu Paris Saint-Germain, care expiră anul viitor.

Antrenorul în vârstă de 49 de ani, lider detașat în campionatul Franței, cu un avans de 10 puncte față de Lyon, a început în luna octombrie negocierile cu șefii lui PSG pentru prelungirea contractului, iar acestea se apropie acum de final, după cum scriu jurnaliștii de la Le Parisien.

Fost selecționer al Franței, Blanc a ajuns la PSG în 2013, după ce l-a înlocuit pe Carlo Ancelotti, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Pe banca parizienilor, Laurent Blanc a cucerit de două ori campionatul, o dată Cupa Franței și în două rânduri Cupa Ligii Franței. Pe plan european, antrenorul francez nu a avut rezultate deosebite, PSG ajungând doar până în sferturile UEFA Champions League, în două rânduri.

Tehnicianul ar urma să semneze în viitorul apropiat un nou contract cu PSG, șefii campioanei Franției dorind să pună capăt cât mai repede speculațiilor care au tot circulat în ultima perioadă, cu privire la un nou antrenor.

Laurent Blanc a câștigat 70% dintre meciuri la PSG, iar la acest capitol îl depășește pe Jose Mourinho. Totuși, este întrecut de alte două nume grele: Pep Guardiola și Carlo Ancelotti.