• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Patrice Evra a fost taxat aspru de suporterii lui Olympique Marseille, după incidentul de joi, când l-a lovit cu piciorul în cap pe unul dintre fanii francezi care au făcut deplasarea la Guimaraes, pentru meciul din Europa League.

La partida din Ligue 1 cu SM Caen, susținătorii lui OM i-au dedicat trei bannere lui Evra, prin care i-au transmis următorul mesaj: ”Te-ai crezut mai mare decât clubul și fanii săi. Nu te vrem în culorile noastre. Evra, cară-te!”.

Lucrurile erau însă destul de clare înainte ca fanii din grupul ”South Winners 1987” să-i transmită acel mesaj. De altfel, la o zi după ceea ce s-a întâmplat joi, clubul a decis să-l suspende pe Evra pe o perioadă nedeterminată în urma unei anchete interne a clubului.

Jucătorul va fi sancționat inclusiv de UEFA, care a anunțat că acesta urmează să fie suspendat cel puțin un meci, după ce a avut un ”comportament violent” înaintea partidei cu Vitoria Guimaraes, câștigată de portughezi cu 1-0. În cazul investigației deschise de forul european, și clubul riscă însă să fie sancționat, după ce suporterii au intrat pe teren înainte de joc, iar, în timpul acestuia, au folosit materiale pirotehnice.

Răspunsul lui Evra

Pe de altă parte, Patrice Evra pare dispus să continue conflictul cu cel puțin o anumită parte a fanilor. La câteva ore după ce OM a câștigat cu 5-0 în fața lui Caen, fundașul stânga de 36 de ani a postat un mesaj pe contul său de Instagram, care s-a încheiat cu hashtag-urile caracteristice lui: #ilovethisgame și #beapanda.

Rezultat grozav astăzi. Foarte bine, băieți. Sunt foarte mândru de voi. Mulțumesc fanilor adevărați ai lui Olympique Marseille... Am primit foarte multe mesaje de susținere din partea lor”, a scris Evra pe Instagram.

 

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT