• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Edinson Cavani s-ar putea despărţi de PSG la finalul acestui sezon. Atacantul uruguayan, pe care echipa din capitala Franţei a plătit 64 de milioane de euro în 2013, este tot mai izolat în vestiarul parizienilor, iar antrenorul Laurent Blanc, care l-a apărat de foarte multe ori, pare să-şi fi pierdut răbdarea cu atacantul de 28 de ani.

Cotidianul L'Equipe citează o sursă apropiată campioanei Franţei şi scrie că fostul jucător al lui Napoli "este ca un lup singuratic" şi că a rămas izolat în vestiarul de pe Parc des Princes.

Situaţia actuală nu reprezintă o surpriză. Uruguayanul nu şi-a ascuns în niciun moment dezamăgirea faţă de faptul că este folosit mai mult în bandă, în 4-3-3, decât pe postul unde se simte cel mai bine, cel de vârf, acolo unde titular indiscutabil este Zlatan Ibrahimovic.

Despre aceste probleme tactice s-a discutat mult şi în trecut, mai ales în stagiunea precedentă, atunci când Cavani a profitat de mai multe absenţe ale lui Ibra şi a fost golgheterul echipei, cu 31 de reuşite, una în plus faţă de suedez.

Lucrurile s-au schimbat în actualul sezon, în care PSG domină autoritar Ligue 1. Zlatan a marcat deja de 19 ori în 25 de meciuri, în timp ce Cavani are doar 13 goluri în 26 de apariţii.

În acest context, sud-americanul a început treptat să-şi piardă locul de titular şi riscă să prindă tot mai puţine minute, dacă Lucas Moura continuă progresele arătate recent, iar Pastore îşi regăseşte cea mai bună formă. În orice caz, Cavani pare să nu mai fie o piesă atât de importantă pentru campioana Franţei.

După ce l-a apărat mult timp, antrenorul Laurent Blanc şi conducerea clubului au început să dea primele semne că şi-au pierdut rabdarea cu atacantul uruguayan. Săptămâna trecută, Blanc a recunoscut că în timpul cantonamentului de la Doha, "problemele de comportament" ale lui Cavani au fost discutate cu liderii vestiarului.

Fostul golgheter din Serie A TIM nu se numără nici printre jucătorii exemplu, precum Ibrahimovic, Thiago Motta, Thiago Silva sau Blaise Matuidi, care ajung mereu printre primii la antrenamente şi părăsesc ultimii baza de pregătire.

Astfel, în cele două meciuri de campionat din acest an, Blanc a decis să-l lase de fiecare dată pe bancă pe Cavani, care a intrat la Toulouse, în ultima etapă, doar pentru că Pastore s-a accidentat în debutul întâlnirii. Înaintea meciului de Cupă programat marţi împotriva aceluiaşi adversar, antrenorul liderului din Ligue 1 a lăsat de înţeles că uruguayanul ar putea fi din nou rezervă.

"Dacă e cineva care l-a apărat mereu, atunci eu am fost acela. Nu e nimic nou. Cavani a jucat în 80% dintre meciuri şi e printre cei patru jucători ai noştri care au evoluat cel mai mult.

Eu nu sunt aici să-l fac să se simtă confortabil, ci ca să câştig meciuri. Dacă fac un lucru, îl fac pentru că eu cred că este necesar pentru a câştiga meciul. ŞI dacă îl schimb la pauză, o fac pentru acelaşi motiv. Echipa este cea mai importantă", a spus Blanc.

Situaţia lui Cavani trebuie gestionată foarte bine, pentru că aceasta poate deveni un caz şi poate arunca în aer atmosfera la o echipă care defilează în Ligue 1 - unde are un avans de 21 de puncte faţă de ocupanta poziţiei secunde, AS Monaco - şi care are ca obiectiv principal succesul în Liga Campionilor.