• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Neymar "poate fi afectat de numeroasele critici ce i se aduc", fiindcă în afara terenului este "un om normal", a explicat coechipierul brazilianului de la PSG, Kylian Mbappe, reacţia emoţională de vineri a fostului star al Barcelonei.

Neymar a izbucnit în lacrimi în timpul conferinţei de presă ce a urmat meciului amical Brazilia - Japonia (3-1), de la Lille. Atacantul s-a declarat "rănit" de polemicile care-l vizează după ce a sosit la PSG, de la disputa cu Edinson Cavani legată de executarea unui penalty până la relaţia rece pe care ar avea-o cu antrenorul Unai Emery.

"A dovedit pur şi simplu că e un om ca toată lumea. E la fel ca noi, are două braţe, două picioare, o inimă, aşa că poate fi afectat de numeroasele critici ce i se aduc", a afirmat Mbappe pentru televiziunea franceză TF1.

"Din afară, lasă o anumită imagine, nu pare afectat. Când eşti însă înăuntru, se deschide către tine, arată că e un om normal. E atât de puternic pe teren încât crezi că e la fel de puternic şi în afara lui, dar în afara lui rămâne un om normal", a mai spus atacantul francez în vârstă de 19 ani.

Întrebat dacă a vorbit cu Neymar despre aceste critici, Mbappe a răspuns: "Nu, nu am vorbit despre aşa ceva, fiindcă pornim de la principiul că trebuie să facem abstracţie de asta, deci să evităm să vorbim despre acest subiect, dar vorbim despre multe alte lucruri".

Mbappe şi Neymar sunt doi dintre componenţii tridentului ofensiv de vis al lui PSG, completat de uruguayanul Edinson Cavani.

Neymar a devenit cel mai scump fotbalist din lume după ce a fost cumpărat de PSG de la Barcelona pentru 222 de milioane de euro, iar Kylian Mbappe va fi pe 2 în acest top după ce parizienii îl vor transfera definitiv de la Monaco, pentru 180 de milioane de euro.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT