• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Ciprian Tătăruşanu a fost omul meciului la debutul în Ligue 1, deşi noua sa echipă, FC Nantes, a pierdut pe teren propriu cu Olympique Marseille, scor 0-1. Portarul român a avut mai multe intervenţii extraordinare şi i-a impresionat pe jurnaliştii de la L'Equipe, care i-au acordat nota 8 pentru prestaţia sa şi l-au inclus în echipa ideală a etapei a doua.

Nu doar colegii şi ziariştii l-au remarcat pe Tătăruşanu, ci şi rivalii. Antrenorul lui OM, Rudi Garcia, crede că echipa sa ar fi câştigat mult mai clar, dacă nu l-ar fi avut în faţă pe goalkeeperul naţionalei României.

"Ar fi trebuit să conducem la pauză, dar în prima repriză l-am prins pe Tătăruşanu într-o seară mare. Îl ştiu de la Fiorentina, din perioada în care eu eram la Roma. Este un transfer excelent pentru FC Nantes", a declarat tehnicianul care a fost campion al Franţei cu Lille.

"Tătărușanu a avut 9 parade, dintre care 6 înainte de pauză, un record în ultimele 10 sezoane pentru un portar aflat la debutul în Ligue 1", a scris L'Equipe, explicând astfel nota mare acordată românului de 31 de ani.

Claudio Ranieri a fost cel care a insistat pentru transferul lui Tătăruşanu, care şi-a pierdut locul de titular la Fiorentina, unde a fost indiscutabilul număr 1 în precedentele două sezoane.

Fostul stelist nu a fost folosit în prima etapă, contra lui Lille, Ranieri considerând că nu s-a antrenat suficient alături de noii săi colegi.