• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Vicecampioana Franței încearcă de mai bine de trei săptămâni să obțină mutarea lui Neymar de la Barcelona. Inclusiv, fostul său coleg alături de care ar putea juca din nou, Dani Alves, îl sfătuiește pe brazilian să fie egoist și să accepte mutarea în Ligue 1.

Neymar ar putea pleca de la Barcelona dacă giganții francezi de la PSG va achita clauza de reziliere care se ridică la 222 de milioane de euro. Dani Alves, fostul apărător al catalanilor, i-a cerut internaționalului brazilian să fie curajos în decizia sa. ”Vorbesc cu el în fiecare zi, dar nu întotdeauna despre fotbal”, a declarat Alves după ce a marcat primul său gol oficial la PSG în Supercupa Franței câștigată sâmbătă cu scorul 2-1 în fața campioanei en titre AS Monaco.

”Încerc să-l liniștesc, pentru că în aceste momente, când asculți de oameni din toate părțile, poți să înnebunești”, a spus brazilianul în vârstă de 34 de ani. Apoi, i-a cerut conaționalului său să se gândească mai mult la el și nu la Barcelona. ”Trebuie să fii egoist, deoarece cluburile nu se gândesc la tine când nu vei avea rezultate, așa cum a fost și în cazul meu, deci eu sunt un exemplu. I-am spus un lucru, că trebuie să fie curajos, pentru că această lume este pentru cei curajoși. Deciziile sunt pentru cei curajoși și eu sunt cel mai curajos, eu am hotărât să le părăsesc pe Barcelona și Juventus. Acum trebuie să ia o decizie pentru a continua să progreseze. Vreau doar ca prietenul meu să fie fericit oriunde este, deși dacă ar fi să vină aici, atunci este evident că aici este cel mai bine”.

Neymar a fost într-o formă de zile mari în ultimul meci disputat de Barcelona. În cadrul meciului de la Miami din International Champions Cup contra Realului, internaționalul brazilian a pasat decisiv de două ori în victoria 3-2. ”Sper ca transferul lui Neymar la PSG să se producă, dar eu nu am nimic de-a face cu decizia lui”, a continuat să spună Alves. ”Este o decizie importantă pentru el și acestea sunt tipurile de decizii pe care trebuie să le ia oamenii. Este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei și îmi doresc mereu să am prietenii aproape de mine, dar eu nu pot interveni în decizia lui”, a încheiat brazilianul.

Dani Alves a fost la un pas să ajungă în această vară la Manchester Citym, doar că în ultimul moment i-a ”driblat” pe ”cetățeni” și a semnat cu PSG. La echipa din Premier League, brazilianul era dorit de fostul său tehnician de la Barcelona, Pep Guardiola, iar catalanul s-a declarat dezamăgit de turnura lucrurilor.