• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Oficialii celor de la UEFA au decis, în urma unei ședințe care a avut loc vineri, ca Patrice Evra (36 de ani) să fie suspendat din toate competițiile europene până la 30 iunie 2018. În plus, jucătorul a fost și amendat cu suma de 10.000 de euro.

În urma acestei decizii, oficialii celor de la Marseille au hotărât, de comun acord cu fotbalistul, rezilierea de comun acord a contractului dintre cele două părți.

”Prin acord reciproc, Olympique Marseille și Patrice Evra au decis să pună capăt colaborării lor. Contractul a fost încheiat cu efect imediat”, au anunțat oficialii celor de la OM. 

Inițial, cel de la OM au decis doar suspendarea lui Evra, după ce au considerat că acel comportament, petrecut înaintea meciului cu Guimaraes, este inacceptabil. Francezul a lovit cu piciorul în cap un fan al echipei pentru care evoluează.

"În orice caz, un jucător profesionist trebuie să-şi păstreze calmul în faţa provocărilor şi insultelor oricât de nejustificate ar fi ele", a comentat clubul pe site-ul oficial, la foarte pușin timp după incidente.

Fostul internaţional francez a devenit primul jucător din istoria Europa League eliminat înainte de startul unei partide din cadrul competiţiei, după ce a lovit cu piciorul un suporter al propriei formaţii.

Înaintea incidentul, câteva zeci de suporteri ai lui OM au avut un conflict cu jucătorul. Potrivit presei portugheze, fanii francezi au încercat să iasă din zona care le era destinată şi să pătrundă pe teren pentru a se răfui cu fotbaliştii lui Rudi Garcia.

După mai mult schimburi de replici între cele două tabere, Evra a reacţionat violent, aplicând o lovitură înaltă de picior unui suporter, stewarzii fiind obligaţi să intervină pentru aplanarea altercaţiei.