• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Fanii lui Guingamp au oferit imaginile anului înaintea partidei cu rivala bretonă, Rennes. Suporterii echipei care reprezintă cel mai mic oraș din Ligue 1, cu numai 7 000 de locuitori, au făcut deplasarea la Rennes, pentru meciul de aseară, pierdut cu 0-1, cu tractoarele.

Gestul a fost o ironie la adresa fanilor rivalei regionale, care îi numesc "țărani" pe suporterii lui Guingamp, cărora le-au dedicat și un cântec, cu versurile: "Fermierii s-au întors".

Gruparea din Guingamp a postat pe contul de pe o rețea de socializare poze inedite cu modul în care au făcut deplasarea proprii suporteri, însoțite de un mesaj ironic pentru Rennes: "Sperăm că aveți suficiente locuri de parcare la stadion. Suporterii noștri sunt în număr mare pe șosea".

 

Replica lui Rennes nu a întârziat să apară. Gazdele au răspuns prin intermediul mascotei clubului, care a apărut pe gazonul de pe Roazhon Park cu mesajul: "Proprietarul tractorului înmatriculat EAG99 (inițialele lui En Avant Guingamp) e rugat să-și mute vehiculul de la intrarea la vestiare".

 

135 de kilometri despart cele două localități din Bretania, ale căror echipe au câte două Cupe ale Franței în palmares. Rennes are în plus și o Supercupă a Franței.