• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Dani Alves a recunoscut într-o conferință de presă că istoria se putea scrie altfel, atunci când vine vorba de cariera lui. Brazilianul de la PSG a admis că a fost aproape de transferul la Real Madrid, înainte să ajungă la rivala Barcelona.

”Am fost în discuții avansate cu Liverpool, dar dintr-un anumit motiv transferul a picat. Același lucru s-a întâmplat și cu Chelsea și Real Madrid. Normal, până la urmă, totul a fost perfect, atât pentru mine, cât și pentru fanii Barcelonei”, a comentat fundașul ajuns la 34 de ani.

Florentino Perez a povestit amuzat un episod petrecut la Best FIFA Awards, acolo unde a dat nas în nas cu Alves: ”L-am întâlnit pe hol și, ca de obicei, a fost foarte simpatic. Ne-am amuzat un pic. I-am spus că trebuia să fie jucătorul lui Real Madrid și mi-a răspuns că nu l-am chemat acolo”, a spus Perez.

Dani Alves este unul dintre cei mai buni fundași dreapta din istoria Barcelonei, rivala Realului. Brazilianul ajuns la 34 de ani a fost adus pe Camp Nou, în 2008, iar catalanii i-au plătit Sevillei aproximativ 30 de milioane de euro.

În cele opt sezoane petrecute la Barcelona, Alves și-a adjudecat 23 de trofee, printre care trei UEFA Champions League și șase titluri în La Liga.

În 2016, Dani Alves a ajuns la Juventus, alături de care a fost la un pas de o triplă istorică: a câștigat Cupa și campionatul în Italia, dar a pierdut finala Champions League, chiar împotriva Realului (1-4).

Acum, Alves joacă împreună cu prietenul său Neymar la PSG.