• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Scandalul petrecut acum o lună la PSG a lăsat urme adânci, în ciuda faptului că vedetele echipei par a se fi împăcat. Presa din Spania scrie că Edinson Cavani este profund afectat de cele întâmplate şi se gândeşte serios să plece de la PSG, din cauza conflictului cu Neymar. Problemele sunt departe de a fi rezolvate, scrie Don Balon, astfel că în iarnă sau cel târziu în vara viitoare uruguayanul va părăsi Parisul, dezamăgit că nu a găsit susţinere în club.

Sursa citată mai scrie că Edinson Cavani i-a informat deja pe şefii de la PSG că se aştepta la un altfel de tratament din partea lor şi că simte că nu mai este dorit la echipă. Ca urmare, vrea să plece, cel mai târziu la finalul sezonului, şi le-a transmis oficialilor formaţiei franceze că are şi o preferinţă de transfer. În ciuda faptului că Real Madrid şi Manchester United sunt două dintre echipele favorite ale lui Cavani, acesta le-a spus celor de la PSG că formaţia antrenată de Pep Guardiola crede că i s-ar potrivi cel mai bine. Motivul: o consideră pe Manchester City "cea mai ofensivă echipă din lume" şi crede că acolo ar avea mai multe şanse de gol decât la orice altă grupare.

Rămâne de văzut în ce măsură managerul "cetăţenilor" şi-l doreşte pe Cavani la echipă, în condiţiile în care Aguero şi Gabriel Jesus au făcut o treabă excelentă în acest sezon. În acelaşi timp, Cavani şi-ar putea găsi locul în formaţia lui Guardiola, în eventualitatea despărţirii de Kun Aguero, a cărui plecare a fost vehiculată foarte des în vara trecută.

Cauza "rupturii"

După doar câteva meciuri disputate împreună, între vedetele Neymar şi Edinson Cavani "au sărit scântei" în meciul câştigat contra lui Olympique Lyon, cu 2-0. Cei doi sud-americani au vrut să arate cine este numărul unu la echipă la două faze petrecute în partida disputată acum o lună.

La prima dintre ele, o lovitură liberă, Cavani a vrut să execute, iar Dani Alves i-a furat mingea ca în curtea şcolii colegului său şi i-a dat-o lui Neymar, care la rândul lui ardea de nerăbdare să bată el faza fixă. A doua oară, în minutul 80, parizienii au avut parte de un penalty. Executantul obişnuit, "El Matador", a luat mingea, dar brazilianul de 25 de ani i-a cerut să execute el. După un scurt dialog între cei doi, Neymar a plecat vizibil supărat.

30 de ani are Cavani
45 de milioane de euro e cota de piaţă a lui Cavani
11 goluri în 11 meciuri are Cavani la PSG în acest sezon, în toate competiţiile