• Liga 1: CFR - FCSB (joi, 21:00, Digi Sport 1) şi FCSB - Dinamo (duminică, 20:30, Digi Sport 1)
  • La Liga, Etapa a 6-a: Alaves - Real Madrid (sâmbătă, 17:15, Digi Sport 1) şi Girona - Barcelona (sâmbătă, 21:45, Digi Sport 2) 

Plecarea lui Neymar de la Barcelona la PSG i-a uimit chiar şi pe rivalii catalanilor. Marco Asensio, starul în devenire al Realului a comentat despărţirea brazilianului de gruparea de pe Camp Nou.

"Ni s-a părut ciudat nouă că Neymar a plecat de la Barcelona. Era un jucător important pentru ei. E puţin ciudat că nu au reuşit să îl ţină la echipă. Eu sunt foarte fericit aici. Nu aş pleca la PSG", a spus atacantul de 21 de ani, pentru Sky Sports.

Catalanii au sperat până în ultima secundă că brazilianul de 25 de ani va rămâne la Barcelona, dar starul care a debutat în fotbalul mare la Santos a ales să meargă la PSG. Clubul din Ligue 1 i-a activat clauza de reziliere a contractului, în valoare de 222 milioane de euro.

În locul lui Neymar, pe Camp Nou a fost adus Ousmane Dembele, francezul care i-a costat pe catalani 105 milioane de euro plus bonusuri în valoare de 45 de milioane de euro. Acesta a debutat deja cu o pasă de gol la reuşita prin care Luis Suarez a închis tabela în derby-ul cu Espanyol, 5-0.

De când a plecat de pe Camp Nou, Neymar s-a aflat într-un război total cu conducerea Barcelonei. După ce preşedintele catalanilor, Josep Maria Bartomeu, a susţinut că gruparea de pe Camp Nou este mai puternică după plecarea brazilianului, reacţia starului nu a întârziat să apară şi a fost una cât se poate de dură.

"Acest preşedinte este o glumă", a comentat Neymar, de pe contul de Instagram, la o postare în care apărea o declaraţie a lui Bartomeu considerată nepotrivită: "A fost o greşeală să avem încredere în Neymar şi în tatăl lui".