• Spania, etapa 9: Barcelona-Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 21:45) şi Italia, etapa 9: Napoli-Inter (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 21.45)
  • Tenis: Turneul Campioanelor (22-29 octombrie, Digi Sport 2)

''Este un proiect cu două mărci: noi asociem marca Neymar şi marca PSG'', a declarat preşedintele clubului parizian, Nasser Al-Khelaifi, la prezentarea atacantului brazilian, asigurând că ''totul este legal şi transparent'' în transferul cel mai scump din istorie.

Întrebat de ce l-a recrutat pe Neymar, Al Khelaifi a spus: ''Este un idol în lumea întreagă pentru cei care iubesc fotbalul şi sportul. Pentru mine, Neymar este cel mai bun fotbalist din lume. El a adus ceva foarte pozitiv echipei. Noi am visat tot timpul la Neymar şi astăzi el este alături de noi. Cu el, proiectul nostru devine mult mai puternic şi Ligue 1 devine mult mai interesantă în lumea întreagă. Neymar a semnat cu noi pentru a câştiga toate trofeele posibile. Împreună vom scrie marea istorie a PSG, în cel mai frumos oraş din lume, Paris. Le mulţumesc echipelor mele, a fost un dosar important, toată lumea a muncit foarte dur pentru el''.

La întrebarea dacă Neymar a venit pentru bani, aşa cum afirmă unii, Al Khelaifi a spus că ''Neymar a venit pentru proiect. Astăzi, el ar putea câştiga mult mai mulţi bani decât i-am oferit noi. Dacă ar fi fost motivat de bani, s-ar fi dus la un alt club. Lui îi plac provocările noi. Acest transfer a făcut titlurile ziarelor în lumea întreagă, este incredibil, toată lumea vorbeşte numai despre asta. El a venit să câştige trofee şi să scrie istoria clubului, nu pentru bani''.

Dacă suma de 222 milioane euro nu este prea mare şi riscantă vizavi de fair-play-ul financiar, preşedintele clubului Paris Saint-Germain a spus: ''Nu cred că a fost foarte scump, sunt sigur că noi vom câştiga mai mulţi bani cu el. Este un proiect de două mărci: noi asociem marca Neymar şi marca PSG. Pentru mine, este un transfer incredibil. Noi am fost transparenţi de la început până la sfârşit cu UEFA în privinţa fair-play-ului financiar, deci nu există nicio problemă. Am echipe bune alături de mine care lucrează foarte dur pentru a rămâne în legalitate, totul este legal şi transparent. Noi am plătit clauza, ceea ce este legal. Înaintea lui Neymar, clubul valora 1 miliard de euro, acum valorează 1,5 miliarde. Nu există decât un Neymar. 222 milioane euro? În doi ani, el va valora cel puţin dublu''.

După prezentarea oficială de azi, Neymar a efectuat primul antrenament alături de noii săi colegi. Brazilianul poate debuta pentru PSG chiar mâine, în direct la Digi Sport 2, de la 18:15, pe teren propriu, cu Amiens. "Eu sunt pregătit", a spus brazilianul azi, chestionat pe seama momentului în care va îmbrăca pentru prima oară tricoul francezilor.