• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Desemnat omul meciului la debutul în Ligue 1 și inclus în echipa ideală a etapei, Ciprian Tătărușanu a devenit în cel mai scurt timp unul dintre cei mai importanți oameni de la Nantes.

Francezii de la L'Equipe i-au dedicat portarului român o pagină întreagă în ediția tipărită de sâmbătă, 19 august, ziua în care Nantes joacă pe terenul lui Troyes în etapa a treia din Ligue 1.

În articolul intitulat "Gigantul galben", jurnaliștii s-au arătat impresionați că portarul în vârstă de 31 de ani s-a documentat serios încă de când a auzit de interesul lui Nantes și s-a interesat despre clubul "canarilor" inlusiv la Viorel Moldovan, care la fel ca el a debutat în Liga 1 la Gloria Bistrița.

Laudele din partea lui Moldovan, secund la naționala României la Euro 2016 și pentru o parte din campania de calificare la turneul final din Franța, erau binecunoscute: "E un portar echilibrat, calm, cu personalitate, care dă siguranță echipei. Chiar și atunci când comite o eroare, știe să o gestioneze".

L'Equipe a vorbit despre "longilinul portar" Tătărușanu (1,97 m) și cu Claudiu Keșeru, coleg cu acesta la naționala României și crescut la juniorii lui Nantes, club de care a aparținut 6 sezoane.

"A câștigat încredere, a progresat din toate punctele de vedere și vedem tot mai mult din talentul lui. În România este foarte respectat. E unul dintre acei jucători care au rezistat timpului și cu orice selecționer și-a păstrat locul până în ziua de azi", a spus Keșeru despre colegul său de la națională.

2,5 milioane de euro a plătit Nantes pentru transferul lui Tătărușanu, de la Fiorentina.

Tatrusanu Lequipe