• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Plecat sub formă de împrumut, dar cu o clauză obligatorie de cumpărare, Kylian Mbappe este jucătorul care atrage toate privire în derby-ul Franței de săptămâna viitoare dintre AS Monaco și Paris Saint Germain. Vadim Vasilyev, președintele grupării din Principat, a explicat faptul că nu le poate interzice rivalilor să-l folosească.

Pentru ca parizienii să rămână în parametrii fair-play-ului financiar, Kylian Mbappe a fost doar împrumutat de AS Monaco, urmând ca vara viitoare gruparea din capitala Franţei să plătească 180 de milioane de euro pentru un transfer definitiv. Astfel, doar atunci când banii vor fi virați, Kylian Mbappe va deveni al doilea cel mai scump jucător din istorie, după coechipier, Neymar, achiziţionat de la FC Barcelona în schimbul a 222 de milioane de euro. Dat fiind situația delicată a fotbalistului cedat sub formă de împrumut, dar și cu o clauză de cumpărare, președintele lui Monaco, Vadim Vasilyev, a ținut să facă lumină. Oficialul grupării din Principat a explicat de ce campioana Franței nu-i poate impune celor de la Paris Saint Germain să-l lase pe internaționalul francez în tribune.

”Din păcate nu putem să le cerem celor de la Paris Saint Germain acest lucru. El este sub formă de împrumut cedat celor de la PSG dar aparține lui AS Monaco. Acesta nu este cu adevărat un împrumut, ci un împrumut cu o clauză clară de cumpărare obligatorie la sfârșitul sezonului. Deci este un transfer. Astfel nu putem să le spunem să nu-l folosească”, a spus Vadim Vasilyev.

În cadrul etapeii viitoare, AS Monaco va primi vizita lui Paris Saint Germain. Meciul va fi transmis în direct de postul Digi Sport 3, duminică, 26 noiembrie, de la ora 22:00.