• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

După ce a făcut 5-0 pentru Lyon, în deplasarea de la St-Etienne, Nabil Fekir a provocat, indirect, întreruperea meciului, cu cinci minute înainte de final. Acesta, prin gestul făcut, i-a enervat la culme pe fanii ”verzilor”, care au invadat terenul și au provocat întreruperea partidei pentru mai mult de o jumătate de oră.

După golul marcat în minutul 84, căpitanul lui OL și-a dat jos tricoul și l-a afișat în fața fanilor marii rivale, așa cum au mai procedat Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și Mauro Icardi, în Real Madrid - Barcelona (sezonul trecut), Barcelona - Real Madrid (Supercupa Spaniei din acest sezon) și, respectiv, Inter - Milan 3-2 (actualul sezon), cu mențiunea că ultimul a făcut respectivul gest în fața propriilor susținători.

Respectivul gest a fost făcut însă în trecut și de alți jucători, printre aceștia numărându-se inclusiv una dintre legendele lui Olympique Lyon, Juninho Pernambucano. Brazilianul și-a dat jos tricoul și l-a arătat fanilor după ce a marcat într-un alt derby, cel cu Marseille, desfășurat pe Velodrome, pe 17 mai 2009.

Juninho l-a învins atunci pe Steve Mandanda, cum altfel, decât în urma unei lovituri libere de la peste 30 de metri, și a făcut 3-1 în finalul meciului din a doua parte a stagiunii 2008-2009. Mai apoi, acesta s-a dus, spre deosebire de Fekir, spre sectorul în care se aflau fanii lui Lyon, pentru a celebra. În timbul bucuriei, acesta le-a arătat și spatele tricoului pe care apărea numele și numărul său.

VIDEO Golul lui Juninho:

 

În acel sezon, campioană în Ligue 1 a devenit Bordeaux, care a întrerupt seria lyonezilor, cei care au luat titlul în precedenții șapte ani. Victoria echipei lui Juninho din Derby d'Olympique a fost însă decisivă în lupta pentru trofeul de campioană din acel sezon 2008-2009, întrucât, dacă Marseille s-ar fi impus, ar fi terminat peste Bordeaux la final.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT