• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Marco Verratti a fost foarte aproape de un transfer la Barcelona vara trecută. Până la urmă, deși presa a scris că acesta a făcut tot posibilul pentru a-i forța pe cei de la PSG să-i dea drumul, mijlocașul italian de aproape 25 de ani a rămas pe ”Parc des Prince”.

La aproape două luni după încheierea perioadei de mercato, acesta recunoaște că s-a întrebat dacă e cazul să continue cu pariezienii. Verratti spune însă că a decis că merită să rămână la vicecampioana din Ligue 1, datorită proiectului.

Ca să fiu sincer, pentru prima dată în cinci ani m-am întrebat dacă ar trebui să mai rămân aici. Oamenii cred că joc la PSG pentru bani, dar aș putea să-i obțin la fel de bine și în altă parte. Dacă era să plec vara trecută, erau cluburi pregătite să plătească 100 de milioane de euro pentru mine, iar eu aș fi câștigat mult mai mult.

Neymar putea primi la fel de mulți bani și la Manchester City sau Chelsea. El n-a venit aici pentru bani, ci pentru proiect. E același lucru și în cazul meu”, a declarat Marco Verratti pentru L’Equipe.

Italianul a vorbit și despre faptul că a renunțat la fostul său agent, Donato Di Campli, și l-a înlocuit pe acesta cu mai celebrul Mino Raiola.

A fost foarte complicat. Nu mă așteptam la o astfel de vară. S-au întâmplat foarte multe lucruri care nu mi-au plăcut, în special cu oameni care erau de partea mea. S-au gândit doar la ei, nu la mine. Celor de la PSG nu le-am spus niciodată că vreau să plec”, a mai dezvăluit Verratti, cel care a precizat că și noul director sportiv al lui PSG, Antero Henrique, a jucat un rol important în rămânerea sa.

Sezonul trecut a trebuit să trecem prin momente complicate. Nu am fost ca o echipa care vrea să câștige totul. Ne doream să câștigăm tot, dar au fost unii mai puternici decât noi.

Nu mai eram sigur că suntem o echipă cu mari ambiții. Când a venit noul director sportiv, Antero Henrique, primul lucru pe care l-am făcut a fost să-mi scurtez vacanța pentru a veni să stau de vorbă cu el. După prima discuție, i-am spus că totul este bine și că voi rămâne.

Nu am rămas pentru că au venit Neymar și Mbappe. În acel moment nici măcar nu știam că urmează să semneze”.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT