• Liga 1, etapa a 8-a din play-off: Dinamo - FCSB e luni, de la ora 20:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1
  • Handbal feminin, Champions League Final Four: CSM Bucureşti - HC Vardar e sâmbătă, de la ora 18:30, în direct pe Digi Sport 1

Olympique Marseille şi-a găsit în sfârşit un nou patron. Nu este luxemburghezul Gerard Lopez, omul despre care a scris iniţial L'Equipe şi care anunţase revenirea lui Marcelo Bielsa pe banca tehnică în cazul preluării clubului.

Singurul club din Franţa care a cucerit Cupa Campionilor va fi patronat de antreprenorul american Frank McCourt, fostul proprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers.

Chiar actuala proprietară a grupării de pe Stade Velodrome, Margarita Louis-Dreyfus, a confirmat tranzacţia, care ar urma să se finalizeze până la finalul anului.

"E o nouă pagină în istoria lui OM. Am avut parte de mai multe oferte, dar cred că McCourt este cea mai bună alegere pentru a asigura un viitor mare clubului", a anunţat Dreyfus.

"E o onoare şi un privilegiu pentru mine să fiu parte din istoria lui Marseille, unul dintre cele mai vechi şi mai respectate cluburi din lume. E unul din cele mai importante brand-uri din sportul mondial. Vreau să reconstruiesc o echipă de nivel înalt pentru fani şi să asigur o stabilitate financiară pe termen lung", a declarat şi Frank McCourt.

Marseille a dezamăgit sezonul trecut din Ligue 1, încheiat pe locul 13, şi este doar pe 11 după trei etape în actuala stagiune, cu patru puncte.

9 titluri are în palmares Olympique Marseille, care a mai fost vicecampioană de 12 ori. OM mai are un titlu în era amatorismului, în 1929

10 Cupe a câştigat OM în istorie

O Ligă a Campionilor a cucerit Marseille, în 1993