• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Kylian Mbappe (18 ani) a decis să lase AS Monmaco și să semneze cu Paris Saint Germain, campiona Franței, deși a fost curtat de toate cluburile de top din Europa. Într-un interviu exclusiv pentru ”Telefoot”, atacantul care a marcat și primul său gol pentru națională și a intrat în istorie, a spus de ce nu a vrut să plece acum din țara natală.

”Jucătorii mari fac istorie în propria lor țară. Dacă aș fi plecat din Franța după doar 6 luni, aș fi plecat ca speranță.

Apoi, când ajungi la Paris, ești la un club care are ambiția să devină cel mai mare din lume, plus că ai ocazia de a evolua în toate competițiile. Voi da totul pentru a face istorie cu PSG”, a spus Mbappe, pentru jurnaliștii francezi.

Evident, unul dintre subiectele dezbătute a fost și cel legat de Neymar, ”lovitura secolului” reușită de PSG.

”Să joc alături de Neymar este extraordinar. PSG deja mă interesa, dar faptul că l-au adus pe Neymar reprezintă un argument suplimentar”, a mai spus tânărul jucător, care a avut cuvinte frumoase și față de clubul care l-a format.

”Nu voi uita niciodată Monaco și voi fi mereu recunoscător acestui club”, a replicat Mbappe.

Că PSG va face o afacere bună cu Mbappe spune și Arsene Wenger, managerul celor de la Arsenal.

"El poate fi precum Pele, nu există limită în jocul său. Ştie deja să facă alegerea corectă în momente cheie ale jocului. Mă refer la situaţii care pentru cei mai mulţi necesită multă experienţă.

Mbappe înscrie cu o frecvenţă excelentă, dar e capabil să şi creeze. Doar fotbaliştii extraordinari sunt capabili de aşa ceva", a spus Wenger pentru Telefoot .