• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

O altă performanţă remarcabilă reuşită de Kylian Mbappe, noua senzaţie a fotbalului european. Francezul a terminat pe locul 7 în clasamentul Balonului de Aur 2017 şi a stabilit astfel un record în istoria celebrei distincţii acordate de France Football.

La doar 18 ani şi 11 luni, atacantul lui Paris St. Germain a devenit cel mai tânăr fotbalist care se clasează în Top 10 în ierarhia Balonului de Aur.

"Este incredibil, nu mă aşteptam la asta", a recunoscut Mbappe, într-o declaraţie acordată pentru L'Equipe, la scurt timp după ce France Football a dezvăluit clasarea sa pe poziţia a şaptea.

"Cred că am parcurs un drum lung pentru a ajunge aici, între cei mai buni jucători zece jucători ai lumii, dar încă mai am multe de făcut", a adăugat al doilea cel mai scump fotbalist din istorie.

După ce a explodat efectiv în tricoul lui AS Monaco, pe care a ajutat-o în sezonul trecut să ajungă în semifinalele Ligii Campionilor şi să devină campioană în Ligue 1 după 17 ani, Mbappe s-a transferat la Paris St. Germain.

Echipa din capitala Franţei l-a împrumutat pentru un sezon, urmând să plătească 180 de milioane de euro în schimbul său, în vara lui 2018.

Kylian Mbappe nu este singurul francez din Top 10. Mijlocaşul lui Chelsea, N'Golo Kante, a terminat pe locul 8 şi astfel, pentru prima oară din 2006, Franţa are doi reprezentanţi între cei mai buni 10 fotbalişti ai lumii. În urmă cu 11 ani, cei doi erau Zinedine Zidane şi Thierry Henry.