• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Nice e de neoprit în Ligue 1. Fără Mario Balotelli și Paul Baysse, echipa lui Lucien Favre s-a impus la Metz grație hat-trick-ului lui Alhassane Plea și menține un avans de patru puncte în fruntea clasamentului.

Oaspeții au deschis scorul pe Saint-Symphorien după doar 12 minute, când Plea a marcat la prima ocazie a partidei. Putea fi imediat 2-0 pentru Nice, însă șutul lui Cyprien a nimerit transversala porții lui Didillon. A egalat în schimb Metz. Cardinale a respins în față la șutul puternic al lui Erdinc, iar Mandjeck a împins mingea în poartă.

Nice a intrat la vestiare în avantaj, Nelhanda a fost faultat în careu, iar Plea a transformat în gol penalty-ul. Metz nu a renunțat și a reușit din nou egalarea. Rezerva Diallo a încris la 21 de secunde de la intrarea pe teren.

Plea a lovit din nou cu șapte minute înainte de final, atacantul de 24 de ani a semnat hat-trick-ul cu un gol din pasa lui Belhanda. Scorul final, 4-2 pentru Nice, a fost stabilit de Cyprien în al doilea minut al prelungirilor.

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Echipele:

Metz (4-2-3-1): Didillon - Rivierez, Milan, Falette, Signorino - Mandjeck (Diallo 69), Cohade - Sarr, Jouffre (Hein 79), Nguette (Lejeune 72)- Erdinc

Nice (4-2-3-1): Cardinale - Souquet, Dante, Sarr, Ricardo - Seri, Walter - Cyprien, Belhanda, Eysseric (Bodmer 87)- Plea (Donis 90)