• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Kylian Mbappe a ajuns la Paris Saint-Germain în ultimele zile ale perioadei de transferuri. Deși AS Monaco a obținut ceea ce și-a dorit în schimbul atacantului de 18 ani, vicepreședintele clubului din Principat, Vadim Vasilyev, nu este convins că rivala din Ligue 1 a respectat toate regulile impuse de Fair Play-ul Financiar, având în vedere că, tot în această vară, în capitala Franței a ajuns și Neymar, de la FC Barcelona.

A fost un transfer dur. La început, nu am vrut să-l lăsăm să plece la un adversar, dar am avut mereu o relație bună cu tatăl său, care îi este și agent. Ei m-au convins”, a declarat Vadim Vasilyev pentru agenția rusă de presă TASS.

Dar discuțiile cu parizienii au fost foarte complicate. Noi nu am putut să înțelegem cum au putut să-l transfere fără să încalce regulile Fair Play-ului Financiar”, a adăugat afaceristul rus.

Deși are semne de întrebare în ceea ce privește respectarea Fair Play-ului Financiar de către Paris Saint-Germaine, Vasilyev recunoaște că AS Monaco a obținut suma pe care și-a dorit-o în schimbul lui Mbappe.

A fost o înțelegere între trei părți. Familia Mbappe a zis că totul se va întâmpla în cele mai bune condiții pentru noi.

PSG a plătit prețul pe care noi l-am cerut, care a fost la fel de mare precum cel pe care l-am fi obținut de la alte cluburi europene”, a mai declarat Vadim Vasilyev.

După ce l-a adus pe Neymar de la FC Barcelona în schimbul sumei de 222 de milioane de euro (adică atât cât valora clauza sa de reziliere din contractul cu clubul catalan), PSG l-a luat și pe Mbappe de la AS Monaco. Acesta din urma a fost însă împrumutat pentru un sezon, cu opțiune obligatorie de transfer definitiv în valoare de 180 de milioane de euro.

Aflat în cantonamentul echipei naționale, Mbappe a precizat că a ales să plece la Paris, pentru că ”jucătorii mari fac istorie în propria lor țară.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT