• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

FC Nantes a preferat să cheltuiască mai mult în vară pentru aducerea faimosului antrenor Claudio Ranieri decât pentru întărirea lotului, a recunoscut Waldemar Kita, preşedintele clubului francez de fotbal la care joacă din acest sezon portarul român Ciprian Tătăruşanu.

"Dacă am preferat să investesc mai mult în Ranieri în loc să cheltuiesc mai mult pe transferuri? Aşa stau lucrurile", a declarat pentru L'Equipe preşedintele clubului aflat pe un merituos loc 5 în Ligue 1, campionat în care Tătăruşanu este unul dintre cei mai apreciaţi goalkeeperi. Kita a explicat că a renunţat să aducă tehnicieni care să fi trecut deja pe la Nantes: "Am vrut întotdeauna oameni care simt o anume nostalgie pentru club. Cu timpul mi-am dat seama că e o greşeală. Avem nevoie de oameni cu experienţă".

Kita a menţionat că nu este surprins de actuala poziţie din clasament, deoarece Nantes a avut rezultate bune şi în a doua jumătate a sezonului trecut, cu antrenorul Sergio Conceicao.

"Noi n-am schimbat mulţi jucători, ne-am dorit o continuitate şi e adevărat că a existat acea dezamăgire să fim părăsiţi (de Conceicao - n. r.). Cât timp însă exista calitate, ne puteam gândi cu îndreptăţire că puteam continua astfel cu un antrenor de înalt nivel. Am ales un dirijor foarte bun. Riscul era calculat", a spus Kita.