• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

"Nu am nimic de ascuns", au fost primele cuvinte ale lui Nasser Al-Khelaifi, preşedintele grupului beIN Media şi al clubului francez PSG, la audierile de la Berna, în faţa instanţei elveţiene care îl acuză că l-ar fi corupt pe Jerome Valcke, fostul nr. 2 de la FIFA, pentru atribuirea drepturilor TV la două Cupe Mondiale.

"Am cerut să vin în Elveţia pentru a da explicaţii. Nu am nimic de ascuns, sunt disponibil pentru procurorul general, am venit liniştit şi plec liniştit", a mai spus Nasser Al-Khelaifi, în vârstă de 43 de ani, un apropiat al emirului Qatarului şi care s-a prezentat în faţa instanţei în calitate de patron al beIN Media.

"Statutul domnului Al-Khelaifi, conform legii elveţiene, nu se schimbă. Prima audiere s-a terminat, dar este evident posibil, la fel ca în toate procedurile, să aibă loc o altă audiere", a declarat, la rândul său, un purtător de cuvânt al Ministerului Public.

Oficiul Procurorului General al Elveţiei (OAG) a anunţat că acest caz a fost deschis în martie 2017, fiind vizaţi Al-Khelaifi, preşedintele trustului beIN Media Group, Jerome Valcke, fost secretar general al FIFA, şi un alt om de afaceri care nu a fost nominalizat.

Potrivit OAG, Valcke este suspectat că a acceptat "avantaje necuvenite" de la Al-Khelaifi în legătură cu drepturile media pentru Cupele Mondiale din 2026 şi 2030, şi de la omul de afaceri pentru drepturile de la CM din 2018, 2022, 2026 şi 2030.

Fost director de marketing şi apoi secretar general al FIFA, Jerome Valcke, în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat pe 16 februarie 2016 în primă instanţă de justiţia internă a FIFA la 12 ani de suspendare din orice activitate legată de fotbal, o pedeapsă redusă apoi în apel la 10 ani.

Fosta mână dreaptă a lui Joseph Blatter, preşedintele FIFA până în 2015, suspendat şi el (8 ani reduşi la 6 în apel), Valcke a fost demis din funcţie pe 17 septembrie 2015 după ce a fost acuzat de implicarea într-o afacere de revânzare a biletelor pentru Mondialul din 2014, înainte de a fi concediat pe 14 ianuarie 2016.

Agerpres