• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Neymar Jr. și Edinson Cavani nu s-au mai bătut pe minge în confruntarea cu Troyes cum s-a întâmplat la partida cu Olympique Lyon. Brazilianul a cedat după ce coechipierul său i-a cerut voie să execute lovitura de la 11 metri. ”El Matador” a bătut de la 11 metri, dar a făcut-o defectuos și a ratat. S-a revanșat în finalul partidei, când a stabilit scorul final, 2-0.

Paris Saint-Germain a înregistrat a cincea victorie consecutivă în Ligue 1 după ce s-a impus cu 2-0 în fața lui Troyes în cadrul etapei a 15-a. Parizienii ar fi putut intra la cabine în avantaj, dar Edinson Cavani a ratat o lovitură de la 11 metri. Uruguayanul a fost cel care obținut lovitura de pedeapsă după ce a fost ținut de tricou de Karim Azamoum.

După ce arbitrul Jerome Brisard a arătat punctul cu var, Neymar Jr. s-a și ațintit să-i ia mingea din mâinile goalkeeperului adversar Mamadou Samassa. Între timp, în scenă a intervenit și Edinson Cavani care i-a cerut coechipierului său dacă poate executa el lovitura de pedepasă.

Internaționalul brazilian s-a conformat și i-a transmis simplu”bate-o” după care s-a retras. Cavani a ratat cu seninătate însă de la 11 metri, în minutul 41. Scena a fost atent urmărită de jurnaliștii francezi care au analizat în fel și chip cum au decurs lucrurile între cei doi sud-americani, ajungând la concluzia că brazilianul a făcut pasul înapoi pentru a stopa orice fel de discuție referitoare la relația dintre ei doi.

Cavani s-a revanșat însă față de Neymar și fani în minutul 90 și, cu 17 goluri, s-a distanțat la 4 de atacatul lui Monaco, Falcao, al doilea clasat în ierarhia golgheterilor. Învingătoare cu 2-0, PSG e la 10 puncte de Marseille, care a profitat de înfrangerile celor de la Monaco și Lyon și a urcat pe a doua treaptă a podiumului.