• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Neymar a fost prezentat astăzi la PSG, fiind numit de preşedintele Nasser Al-Khelaifi drept "cel mai bun jucător din lume". Brazilianul a încercat să răspundă la toate întrebările şi a făcut "lumină" şi în privinţa mesajului postat de Pique acum aproximativ două săptămâni.

"Am venit să câştig Liga", a spus sud-americanul la prezentare, pentru ca apoi să fie întrebat dacă au existat momente în care le-a promis foştilor coechipieri că rămâne pe Camp Nou. Nelămurirea a fost legată evident de controversatul mesaj al bunului său prieten, Pique.

"Se queda", a scris fundaşul catalanilor, pe reţelele de socializare, alături de fotografie cu el şi atacantul brazilian de 25 de ani. În traducere, mesajul lui Pique părea clar: ”rămâne”. Neymar a menţionat că l-a rugat pe fundaşul Barcelonei să nu publice poza, însă acesta nu l-a ascultat.

"Eram la masă împreună. Mi-a zis ce are de gând să facă şi i-am zis că nu are sens. Chiar l-am rugat să nu o urce. Dar a postat-o şi apoi ne-am amuzat copios", a spus Neymar în conferinţa de presă de prezentare.

Un alt lucru asupra căruia jurnaliştii francezi s-au oprit a fost reprezentat de numărul de pe tricou de la PSG. La Barcelona avea "11", tricoul de decar fiind antamat de ani buni de Leo Messi. În capitala Franţei îl aşteaptă numărul "10", cel purtat stagiunea trecută de Pastore.

"Nu m-am decis încă, dar pot să spun că m-am gândit mult la asta", a menţionat Neymar, dorind parcă să păstreze suspansul. Nu e cazul, deja tricourile cu numărul 10 sunt pregătite pentru a fi comercializate în magazine.

Neymar poate debuta pentru PSG chiar mâine, în direct la Digi Sport 2, de la 18:15, pe teren propriu, cu Amiens. "Eu sunt pregătit", a spus brazilianul azi, chestionat pe seama momentului în care va îmbrăca pentru prima oară tricoul noii echipe.