• La Liga: Alaves-Barcelona (sâmbătă, 19:15, Digi Sport 2) și Real-Valencia (duminică, 23:15, Digi Sport 2). Serie A: Roma-Inter (sâmbătă, 21:45, Digi Sport 2)
  • Liga 1: Craiova-Gaz Metan (vineri, 21:00, Digi Sport 1), Voluntari-Dinamo (sâmbătă, 21:00, Digi Sport 1) și FCSB-Botoșani (duminică, 21:00, Digi Sport 1)

Nice și-a pierdut vedetele în această vară, dar nu și dorința de a câștiga! Echipa unde lucrează ca antrenor secund românul Adrian Ursea a învins cu 1-0 pe Rennes, în prima etapă din Ligue 1. Eroul meciului a fost fundașul Sarr. Debutant la doar 17 ani, el a marcat golul care a făcut diferența!

Nice a reușit surpriza în duelul cu Rennes din prima rundă a campionatului Franței. Antrenorul Lucien Favre a început meciul cu o formulă cu media de vârstă de 22 de ani, dar chiar și așa trupa de pe Coasta de Azur s-a impus la limită.

Prima mare ocazie a fost a oaspeților: Cardinale a respins spectaculos șutul lui Gourcuff. Apoi, brazilianul Dealbert a dat replica aproape de finalul primei reprize. Rennes a fost din nou aproape de gol la execuția lui Sio, însă Cardinale a avut o nouă paradă excelentă.

Gazdele au deschis scorul în minutul 60: Seri a centrat perfect pentru reușita lui Sarr, un fundaș de 17 ani aflat la primul meci în Ligue 1. Rennes a căutat în zadar egalarea până la final. Diakhaby a avut două ocazii uriașe. Introdus pentru finalul jocului de Christian Gourcuff, atacantul de 20 de ani le-a dat mari emoții gazdelor. Mai întâi, a trimis în transversală. Apoi nu a reușit să profite de erorile lui Baysse și Cardinale.

Astfel, Nice s-a impus cu 1-0 în fața celor de la Rennes și a început excelent noul sezon din Franța.