• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Lucrurile nu stau deloc bine între vedetele lui Paris Saint Germain, Neymar Jr. şi Edinson Cavani. ”Matadorul” a explicat cum este relația lui cu internaționalul brazilian, despre care presa internațională a scris că există un conflict continuu. Edinson Cavani a vorbit deschis despre situația lor într-un interviu acordat publicației "UOL Esporte" și a confirmat că nu este prieten cu brazilianul.

Fotbalistul uruguayan spune că îl respectă pe Neymar din punct de vedere profesional, dar a reamintit că „el are prietenii lui, noi doi nu suntem prieteni. Aici, la PSG are prietenii lui, cu care își petrece mult din timpul lui la antrenamente. Nu cred că e nevoie să vorbesc cu el și să-i dau sfaturi, are deja prietenii lui care să facă asta".

În acest sens, Cavani a remarcat că "singurul sfat pe care îl pot transmite este să-mi arăt valoarea pe teren, să dau tot ce e mai bun, pentru ca mai apoi toată lumea să poată judecă și analiza ceea ce este mai bine pentru echipa PSG”.

Edinson Cavani a insistat că are o relație strict profesională cu Neymar Jr.. ”Este normal câteodată să avem o afinitate mai mult cu unele persoane decât cu altele, din punct de vedere al culturii, al personalității lor. Cel mai important lucru este ca noi să ne respectăm. Toată lumea știe ce să facă să se respecte reciproc. Suntem într-un moment în care fiecare trebuie să îl respecte pe celălalt”, a spus Cavani despre controversa cu Neymar.

Problemele sunt departe de a fi rezolvate, susțin atât francezii cât și spaniolii, astfel că în iarnă sau cel târziu în vara viitoare uruguayanul va părăsi Parisul, dezamăgit că nu a găsit susţinere în club. Cauza "rupturii" a venit în partida de acum mai bine de două luni disputată cu Olympique Lyon unde cei doi sud-americani s-au contrat la mai multe faze.

La prima dintre ele, o lovitură liberă, Cavani a vrut să execute, iar Dani Alves i-a furat mingea ca în curtea şcolii colegului său şi i-a dat-o lui Neymar, care la rândul lui ardea de nerăbdare să bată el faza fixă. A doua oară, în minutul 80, parizienii au avut parte de un penalty. Executantul obişnuit, "El Matador", a luat mingea, dar brazilianul de 25 de ani i-a cerut să execute el. După un scurt dialog între cei doi, Neymar a plecat vizibil supărat.

30 de ani are Cavani
45 de milioane de euro e cota de piaţă a lui Cavani
17 goluri în 19 meciuri are Cavani la PSG în acest sezon, în toate competiţiile

Nu e prima oară când uruguayanul a vorbit deschis despre problemele cu Neymar. El a spus acum aproximativ o lună că a rămas profund afectat de cele întâmplate şi se gândeşte serios să plece de la PSG, din cauza conflictului cu Neymar. ”Nu este nevoie să fim cu toții prieteni, nu trebuie să fim o familie. Ceea ce este necesar este să fim profesioniști pe teren. Pentru a face acest lucru, este necesar, mai presus de toate, să ne respectăm colegii săi și să ne concentrăm la joc 100%”, a susținut Cavani.