• 1. Primul derby al României din 2017 se joacă de Mărțișor, pe Digi Sport 1. Steaua - Dinamo e miercuri, 1 martie, de la ora 20:00
  • 2. Juventus și Napoli se duelează pentru un loc în finala Cupei Italiei. Turul semifinalelor se dispută marți, 28 februarie, de la ora 21:45, pe Digi Sport 2

Nice ar putea deveni o forţă în fotbalul mondial, după modelul PSG. Un om de afaceri britanic şi un prinţ saudit, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, au cumpărat 49% din acţiunile clubului francez.

Planuri mari pentru Nice, ocupanta locului 3 în acest moment în Ligue 1. Doi oameni foarte potenţi din punct de vedere financiar au preluat aproape jumătate din acţiuni, urmând ca în viitorul apropiat ei să deţină 80% din acţiunile grupării, a anunţat vineri preşedintele OGCN, citat de Agenţia France Presse.

"După prima etapă în care ei achiziţionează 49%", noii acţionari vor deţine 80% din club, a afirmat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Jean-Pierre Rivere.

"Investesc împreună cu partenerul meu (n.r. prinţul saudit). Nu doar el", a precizat omul de afaceri britanic Edward Blackmore. El a adăugat că misteriosul partener saudit "are o locuinţă" pe Coasta de Azur.

"Prinţul a cerut să nu apară până când nu va fi acţionar majoritar", a explicat la rândul său preşedintele.

A doua fază a preluării clubului va avea loc în iunie 2016. Rivere a anunţat că va vinde o parte din acţiunile sale şi va păstra doar 20%, însă va rămâne preşedinte. Blackmore va deveni atunci vicepreşedinte.

Sunt şanse mari în acest context să asistăm la o campanie de achiziţii impresionantă, mai ales dacă echipa va ocupa un loc care să o califice pentru preliminariile Ligii Campionilor.

4 titluri de campioană a obţinut Nice de-a lungul timpului (1951, 1952, 1956 şi 1959)