• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Vânzarea clubului de fotbal Olympique Marseille omului de afaceri american Frank McCourt a fost semnată luni la Paris, a anunţat serviciul de comunicare al noului proprietar, informează AFP.

Preluarea puterii de către McCourt şi venirea, încă de luni după-amiază, a preşedintelui pe care acesta l-a ales, Jacques-Henri Eyraud, la sediul clubului din Marsilia, marchează debutul unei noi ere şi finalul epocii Louis-Dreyfus, familia care a deţinut Olympique Marseille timp de 20 de ani.

Consilierii fostei proprietare, Margarita Louis-Dreyfus, şi cei ai echipei McCourt s-au reunit în cabinetul avocaţilor newyorkezi Sullivan şi Cromwell, pe rue Goujon, în apropiere de Champs-Elysees, potrivit cotidianului La Provence.

În acelaşi timp, preşedintele ales de McCourt, omul de afaceri francez Jacques-Henri Eyraud, a preluat funcţia la centrul de antrenament La Commanderie, unde a ajuns la ora locală 13,00 într-o moto-taxi, precizează AFP.

El a semnat partea sa de hârtii la Paris înainte de a pleca la Marsilia, unde Eyraud s-a întâlnit cu salariaţii clubului, începând cu jucătorii.

Era americană a lui Olympique Marseille se deschide cu un mare şantier. Duo-ul McCourt-Eyraud caută în primul rând să întărească structura clubului cu un nou director sportiv şi un director însărcinat cu finanţele şi marketingul.

Pe plan sportiv, McCourt ar putea încerca să "ofere'" un jucător de prestigiu în mercato de iarnă şi poate un antrenor mai târziu, pentru sezonul următor. Acesta a anunţat că va investi în următorii patru ani nu mai puţin de 200 de milioane de euro în echipă.

Agerpres