• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

PSG are în lot în acest moment un jucător care pare să fie opusul lui Neymar. Într-un fotbal dominat de bani, Yuri Berchiche (foto, alături de Mbappe şi Neymar) a fost cu greu convins de vicecampioana Franţei să semneze, el simţindu-se excelent la Real Sociedad.

În această vară, oficialii clubului parizian a "spart banca", reuşind de departe cel mai scump transfer din istorie. Pe lângă cele 222 de milioane de euro reprezentând clauza de reziliere a lui Neymar, conducerea echipei din Hexagon a investit enorm şi în salariul jucătorului.

Dacă sud-americanul a răspuns imediat "prezent", un caz aparte a fost reprezentat de Yuri Berchiche. În ciuda ofertei motivante din punct de vedere financiar, fundaşul stânga ar fi preferat să rămână în Ţara Bascilor, unde se simţea excelent. A avut chiar o discuţie în acest sens cu oficialii din San Sebastian, însă aceştia i-au transmis că suma oferită de PSG e prea tentantă pentru a o refuza.

"Pentru mine, prioritatea era să rămân la Real Sociedad. Am aşteptat până în ultimul moment să îmi spună că mă doresc în continuare, dar au preferat să mă vândă. Impresarul meu îmi spusese de interesul lui PSG, dar i-am transmis că aştept să vorbesc la club pentru că eu mă simţeam excelent acolo. După sezonul pe care l-am făcut - am fost fotbalistul cu cele mai multe minute jucate, am marcat goluri şi am dat pase decisive în momente cheie - am considerat că aşa e corect, să văd întâi poziţia clubului. Oficialii se pare că nu m-au apreciat atât de mult şi au dorit să mă transfere şi să îi dea lui Kevin Rodrigues, care e mai tânăr, o şansă", a dezvăluit Yuri Berchiche le10sport.com.

13 milioane de euro a plătit PSG pentru transferul lui Yuri Berchiche, care a venit pe un post unde Layvin Kurzawa e titularul de drept. Totuşi, el a primit câteva şanse, evoluând deja de 5 ori pentru vicecampioana din Ligue 1.