• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

UEFA a deschis o investigaţie formală împotriva celor de la PSG pentru a constata dacă regulamentele privind fair-play-ul financiar au fost încălcate la transferurile efectuate în această vară, iar L'Equipe avertizează că gruparea franceză ar putea avea probleme mari.

Clubul din Ligue 1 l-a transferat pe atacantul brazilian Neymar de la Barcelona pentru 222 milioane de euro în august, iar apoi şi-au asigurat serviciile atacantului francez Kylian Mbappe, pentru care va plăti sezonul viitor suma de 180 milioane de euro, cu tot cu bonusuri.

Mbappe va juca sub formă de împrumut de la Monaco în acest sezon, dar PSG poate activa la finalul sezonului o clauză de cumpărare, pentru a evita să plătească acum suma de 180 milioane euro. Practic, în total, vicecampioana Franței a cheltuit nu mai puțin de 402 milioane de euro pentru transferurile a doi jucători.

Celebrul cotidian francez "L'Equipe" a scris pe prima pagină că gruparea din capitala Franței riscă sancțiuni severe dacă va fi găsit vinovat și tratează pe larg subiectul într-un articol în care precizează printre altele că "PSG se joacă cu focul".

Oficialii vicecampioanei Franței sunt însă convinși că nu vor avea probleme și se declară extrem de surprinși că UEFA a început o anchetă.

"Clubul nostru a luat la cunoștință despre decizia UEFA și e foarte surprins de această abordare, ținând cont că a ținut mereu cont de regulile privind fair play-ul financiar. Sunt încrezători că avem abilitatea necesară pentru a demonstra că nu am încălcat nicio regulă în anul fiscal 2017/2018" au scris francezii într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.