• Liga 1: CFR - FCSB (joi, 21:00, Digi Sport 1) şi FCSB - Dinamo (duminică, 20:30, Digi Sport 1)
  • La Liga, Etapa a 6-a: Alaves - Real Madrid (sâmbătă, 17:15, Digi Sport 1) şi Girona - Barcelona (sâmbătă, 21:45, Digi Sport 2) 

"Pentru Neymar, să meargă la PSG a fost cel mai bun lucru, fiindcă exista mereu comparaţia între Neymar şi Messi" la Barcelona, a declarat Pele, legenda fotbalului brazilian, într-un interviu difuzat vineri de site-ul goal.com. 

"Acum va avea ocazia să fie marea vedetă a clubului său", a subliniat Pele, triplu campion mondial cu Brazilia (1958, 1962 şi 1970). 

"De acum are multe responsabilităţi. (...) Neymar este mai mult decât un atacant. Nu e nicio îndoială că îl aşteaptă un mare viitor, chiar dacă mai trebuie să îmbunătăţească unele lucruri, mai ales la următoarele Cupe Mondiale", a estimat Pele, în vârstă de 76 de ani. 

"Lumea îmi vorbeşte mereu de Neymar. Vine de la Santos, la fel ca mine. (...) Sper că va avea o carieră la fel de fericită ca a mea, fiindcă e un mare jucător şi un om bun", a conchis cel care este socotit adesea cel mai mare fotbalist din istorie. 

Spre deosebire de Pele, alt nume mare al fotbalului brazilian, Romario, s-a arătat mai circumspect în legătură cu transferul lui Neymar la PSG. "Cred că va fi mai greu să fie cel mai bun jucător din lume la PSG decât la Barcelona", a declarat săptămâna trecută Romario, fost atacant al Barcei, pentru ziarul spaniol El Pais. 

După transferul său de la Barca la PSG în schimbul a 222 de milioane de euro, Neymar, în vârstă de 25 de ani, a devenit cel mai scump jucător din istoria fotbalului. 

Neymar are 52 de goluri în 79 de selecţii la naţionala Braziliei, deja calificată la Mondialul 2018. 

Mondialul 2014 s-a transformat în coşmar pentru Selecao, gazda competiţiei, învinsă cu 7-1 în semifinale de Germania. Neymar, accidentat, nu a participat la acest eşec răsunător. 

Agerpres