• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Florentino Perez nu a renunţat la visul de a-l aduce pe Neymar la Real Madrid. Preşedintele grupării "blanco" l-a pierdut pe brazilian în faţa rivalei FC Barcelona, în 2013, dar continuă să-l curteze, chiar şi după ce atacantul de 25 de ani a devenit cel mai scump fotbalist din istorie, în urma transferului de 222 de milioane de euro la Paris St. Germain.

Potrivit cotidianului El Mundo Deportivo, Perez ar fi discutat personal cu tatăl lui Neymar, care îi este şi agent, dar, pentru moment, este vorba doar despre tatonări şi nu despre vreo ofertă concretă. În orice caz, notează sursa citată, brazilianul rămâne o soluţie de luat în seamă pentru a ajunge la Real în momentul în care contractul lui Cristiano Ronaldo va ajunge la final. Dacă va fi posibil, şi mai devreme.

O astfel de mutare rămâne, totuşi, dificil de imaginat la acest moment. În primul rând, pentru că PSG este un club care nu îşi vinde starurile. Mai ales unul în care a investit o sumă record. În al doilea rând, pentru că, în ciuda zvonurilor din ultima perioadă, Neymar nu regretă plecarea din Spania şi se simte foarte bine la Paris.

Ba mai mult, relaţia cu vestiarul se îmbunătăţeşte de la o zi la alta, mai ales că la liderul din Ligue 1 evoluează mai mulţi jucători brazilieni. De asemenea, ambiţia lui Neymar este de a câştiga Liga Campionilor şi Balonul de Aur pe Parc des Princes, iar o despărţire de parizieni fără îndeplinirea acestor obiective ar fi considerată un eşec.

Singura fisură în planul lui PSG de a-l păstra pe fotbalistul crescut la FC Santos rămâne relaţia cu Unai Emery, departe de a fi una perfectă. Pentru moment, poziţia tehnicianului basc este una solidă, în contextul rezultatelor din campionat şi UCL, însă fostul antrenor al Sevillei este o fire autoritară şi nu concepe să facă concesii jucătorilor, indiferent de numele acestora. Pe termen lung, acest lucru ar putea afecta echipa. Decisiv pentru viitorul său rămâne parcursul din Liga Campionilor, marea obsesie a preşedintelui Nasser Al Khelaifi.

Până acum, PSG nu a trecut de faza sferturilor în cea mai importantă competiţie a cluburilor, iar ratarea semifinalelor şi în acest sezon i-ar putea fi fatală lui Emery. În această situaţie, vicecampioana Franţei va trebui să găsească un înlocuitor care să poată construi o relaţie bună cu Neymar, pentru ca brazilianul să nu ia în calcul o nouă experienţă. Mai ales că o eventuală ofertă venită dinspre Real Madrid ar fi dificil de refuzat.

Tocmai de aceea, Al Khelaifi i-a cerut lui Emery să se asigure că marea vedetă a parizienilor se simte confortabil din toate punctele de vedere în capitala Franţei şi că nu va fi tentat să asculte alte oferte.