• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Unai Emery nu a avut un start strălucit de sezon în Ligue 1 cu PSG, dar francezii sunt cuceriți de tehnicianul basc venit pe Parc des Princesc în această vară.

În ultimul număr al prestigioasei publicații France Football, apărut marți, 11 octombrie, jurnaliștii publicației din Hexagon vorbesc laudativ despre antrenorul care a câștigat ultimele 3 ediții de Europa League cu FC Sevilla.

Personalitatea lui Emery este în prim-plan în articolul dedicat noului tehnician al lui Paris Saint-Germain. Francezii notează că, uneori, "ia foc" el însuși pentru a-și impulsiona jucătorii, iar acest lucru i-a adus succes, mai ales în ultimele 3 sezoane de Europa League.

"Intransigent, încăpățânat, provocator și seducător, antrenorului lui PSG îi place să revoluționeze oameni și coduri. Uneori ia foc, o metodă asumată. Și asta ar putea fi o metodă câștigătoare. La PSG, îi place să își împingă jucătorii la limită pentru a atinge excelența. Uneori, merge prea departe și se aprinde singur pentru a le obține alor lui focul sacru", scriu jurnaliștii francezi.

"Această formulă magică a condus Sevilla către cel mai înalt nivel în mica Europă (n.r. Europa League)", a mai notat publicația din Hexagon.

Unai Emery (44 de ani) a câștigat deja primul trofeu pus în joc de când a venit la PSG: a învins-o cu 4-1 pe Lyon în Supercupa Franței. În campionat, însă, e pe locul 3 după 8 etape, cu 16 puncte, la 4 în spatele liderului Nice și la 3 de AS Monaco.

4 trofee are Unai Emery în cariera de antrenor: 3 Europa League ()2014, 2015, 2016) și o Supercupă a Franței (2016).

2 milioane de euro i-a plătit PSG Sevillei pentru antrenorul basc.